WhatsApp laat je – na foto’s – nu ook video’s sturen in HD

WhatsApp blijft verder innoveren. Sinds kort kan je op de populaire berichtenapplicatie namelijk ook video’s sturen in HD-resolutie. Daardoor krijgt de ontvanger de video in een betere kwaliteit, al wordt het bestand uiteraard ook wel groter.

In het nieuws: Een week geleden kondigde Mark Zuckerberg, CEO van Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, op Facebook aan dat gebruikers voortaan via WhatsApp foto’s in HD konden versturen. Op dat moment ging dat echter nog niet voor video’s. Ondertussen is echter gebleken dat die optie vanaf nu ook mogelijk is voor video’s.

Hoe werkt het?

  • Om een video in HD te versturen via WhatsApp moet je de video selecteren in een gesprek. Dan klik je bovenaan in het midden op de knop ‘HD’. Daar krijg je vervolgens de keuze tussen Standaardkwaliteit of HD-kwaliteit. Standaardkwaliteit is in dit geval 480p, terwijl HD hier 720p is. Video’s versturen in full HD (1080p) of 4K (2160p) is voorlopig nog niet mogelijk.
  • Let er wel op dat een video in HD ongeveer dubbel zo groot wordt om te versturen dan dezelfde video in standaardkwaliteit. Als je traag internet hebt of maar een beperkte hoeveelheid mobiele data, kan je dus best niet voor HD kiezen. WhatsApp zal je telkens op voorhand zeggen hoe groot de video is die je wil versturen.
  • Er is momenteel wel nog geen mogelijkheid om van HD-kwaliteit de standaardinstelling te maken. Je moet die optie namelijk telkens opnieuw aanklikken bij video’s die je wil verzenden.
  • Bovendien verschijnt de HD-knop ook niet op video’s die sowieso maar in beperkte kwaliteit zijn opgeslagen op je smartphone.

Extra info: De nieuwe update van WhatsApp kadert in een politiek van moederbedrijf Meta om heel wat nieuwe features toe te voegen aan berichtenapplicatie. Zo kan je sinds kort bijvoorbeeld ook berichten naar jezelf sturenheb je langer tijd om berichten te verwijderen en kan je zelfs berichten bewerken na het sturen.

Meer
Lees meer...