WhatsApp laat je nu ook foto’s in HD-kwaliteit sturen

WhatsApp heeft zojuist een heel handige nieuwe functie geïntroduceerd in zijn populaire berichtenapplicatie. Je kan nu namelijk foto’s in veel betere kwaliteit versturen naar je contacten.

In het nieuws: Mark Zuckerberg, CEO van Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft op Facebook de nieuwigheid aangekondigd. Het gaat om een functie om vanaf nu ook foto’s in HD te versturen.

Hoe werkt het?

  • Om een foto in HD te versturen via WhatsApp moet je de foto selecteren in een gesprek. Dan klik je bovenaan in het midden op de knop ‘HD’. Daar krijg je vervolgens de keuze tussen Standaardkwaliteit of HD-kwaliteit. Erboven staat een waarschuwing dat kleinere foto’s sneller verzonden zullen worden. Als je traag internet hebt, kan je dus best daarvoor kiezen.
  • Er is momenteel wel nog geen mogelijkheid om van HD-kwaliteit de standaardinstelling te maken. Je moet die optie namelijk telkens opnieuw aanklikken bij foto’s die je wil verzenden.
  • Bovendien verschijnt de HD-knop ook niet op foto’s die sowieso maar in beperkte kwaliteit zijn opgeslagen op je smartphone.

Extra info: De nieuwe update van WhatsApp kadert in een politiek van moederbedrijf Meta om heel wat nieuwe features toe te voegen aan berichtenapplicatie. Zo kan je sinds kort bijvoorbeeld ook berichten naar jezelf sturenheb je langer tijd om berichten te verwijderen en kan je zelfs berichten bewerken na het sturen.

Meer
Lees meer...