WhatsApp laat je vanaf nu berichten bewerken na het versturen

WhatsApp heeft zojuist een handige update aangekondigd. De berichtenapp heeft namelijk de mogelijkheid toegevoegd om berichten die al verzonden zijn achteraf toch nog aan te passen.

Het nieuws: Na vele geruchten heeft WhatsApp het nieuws nu ook officieel gemaakt. Gebruikers kunnen met de nieuwste update van de app namelijk berichten die verzonden zijn aanpassen.

Hoe werkt het?

  • De optie om berichten aan te passen in WhatsApp komt wel met een beperking. Het is namelijk enkel mogelijk in de eerste 15 minuten na het verzenden.
  • Om een bericht aan te passen, klik je erop en hou je het lang ingedrukt. Daarop opent er een uitklapmenu waar je ‘Bewerken’ kan kiezen. Vervolgens kan je eenvoudig je bericht aanpassen.
  • Bij berichten die zijn aangepast, komt er daarna “Bewerkt om …” te staan. Zo weten andere gesprekspartners dat het bericht is aangepast.
  • Deze update van WhatsApp wordt op dit moment wereldwijd uitgerold en zal in de komende weken voor iedere gebruiker beschikbaar gemaakt worden. Om zeker te zijn dat je deze nieuwe optie niet misloopt, zorg je ervoor dat je altijd de nieuwste versie van WhatsApp op je smartphone hebt geïnstalleerd staan.

Extra info: De nieuwe update van WhatsApp kadert in een politiek van moederbedrijf meta om heel wat nieuwe features toe te voegen aan berichtenapplicatie. Zo kan je sinds kort bijvoorbeeld ook berichten naar jezelf sturen en heb je langer tijd om berichten te verwijderen.

WhatsApp
Meer
Lees meer...