WhatsApp past mogelijkheid om berichten te verwijderen aan: vanaf nu veel langer tijd

WhatsApp blijft eraan werken om zijn applicatie gebruiksvriendelijker te maken. Een van de nieuwste aanpassingen die het daarvoor deed, is het verlengen van de tijd die je als gebruiker hebt om een verzonden bericht opnieuw te verwijderen. Daarvoor krijg je vanaf nu meer dan 2 dagen voor.

Ooit was er een tijd dat verzonden berichten in WhatsApp helemaal niet konden verwijderd worden, maar die periode ligt gelukkig al achter ons. Wie tot voor kort meteen een fout opmerkte, kon een bericht ook snel opnieuw verwijderen. De tijdslimiet waarbinnen dat moest gebeuren lag – heel specifiek – op 1 uur, 8 minuten en 16 seconden. Wie zijn vergissing dus niet direct opmerkte, mocht het op een andere manier uitleggen.

Nu heeft WhatsApp, onderdeel van Meta, op zijn Twitteraccount aangekondigd dat die tijdslimiet serieus opgetrokken wordt. In de tweet is sprake van “iets meer dan 2 dagen”, maar volgens de website 9to5Mac gaat het zelfs over 2 dagen en 12 uur, oftewel 60 uur. Eerder was er in een bètaversie zelfs sprake van een tijdslimiet van 7 dagen, maar daar lijkt WhatsApp dus op te zijn teruggekomen.

Telegram en iMessages

De aanpassing van WhatsApp komt er – waarschijnlijk niet toevallig – kort nadat Apple liet weten dat gebruikers met het nieuwe besturingssysteem iOS 16 eindelijk ook de mogelijkheid krijgen om iMessages te editen of te deleten. Vreemd genoeg heeft Apple besloten om de tijd die je daarvoor hebt in een latere bètaversie te verminderen van 15 minuten naar 2 minuten. Het grote verschil is ook dat je bij Apple de geschiedenis kan zien van aangepaste berichten, zodat anderen nog steeds kunnen zien wat je oorspronkelijk had gestuurd.

WhatsApp-concurrent Telegram heeft overigens helemaal geen tijdslimiet als het gaat over het verwijderen en/of aanpassen van verzonden berichten.

Meer
Lees meer...