Apple laat je iMessages binnenkort editen en deleten: zo werkt het

Apple heeft maandagavond op zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) zijn nieuwste mobiele besturingssysteem iOS 16 voorgesteld. Een van de opvallendste nieuwigheden daarin is dat gebruikers de mogelijkheid zullen hebben om hun iMessage tot 15 minuten na het verzenden aan te passen of zelf te deleten.

In het nieuws: Dit najaar gaat Apple zijn nieuwe besturingssysteem iOS 16 beschikbaar stellen voor alle gebruikers van recente iPhones en iPads. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt tijdens een Keynote-speech op het WWDC. Dat nieuwe besturingssysteem brengt uiteraard heel wat veranderingen met zich mee. De meest opvallende daarbij is echter dat je iMessages zal kunnen aanpassen of zelfs verwijderen na het versturen.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • De nieuwe functie beperkt zich uiteraard enkel tot iMessage en zal niet beschikbaar zijn voor gewone sms’en. Enkel tekstberichten met een blauwe achtergrond zullen er dus gebruik van kunnen maken.
  • Bij zo’n iMessage zullen gebruikers na het verzenden het bericht kunnen aanpassen. Dat kan zijn om typefouten eruit te halen, andere aanpassingen te doen of om iets toe te voegen. Er is ook de mogelijkheid om het verzenden simpelweg ongedaan te maken.
  • De nieuwe feature heeft wel een strikte tijdslimiet. Zo moeten de aanpassingen gebeuren binnen de 15 minuten na het versturen van je iMessage. Daarna is wijzigen of verwijderen niet meer mogelijk.
  • Nog een belangrijke kanttekening is dat beide gebruikers de update naar iOS 16 moeten hebben gedaan. Als je ontvanger op zijn, haar of hun iPhone of iPad nog een ouder besturingssysteem heeft, zal die de wijzigingen niet zien. Ook het verwijderen van je iMessage heeft in dit geval geen nut.
  • Het is nog niet bekend wanneer iOS 16 voor het brede publiek beschikbaar zal zijn, maar vermoedelijk mogen we die update ergens dit najaar verwachten.
Meer
Lees meer...