Left Right
scrollTop top

Gedaan met vervelende meldingen: WhatsApp laat voortaan toe om chatgesprekken definitief te dempen


WhatsApp meldingen permanent uitschakelen
© WhatsApp

WhatsApp laat gebruikers voortaan toe om een chatgesprek definitief te dempen. Dat laat het dochterbedrijf van Facebook weten in een tweet.

De nieuwe optie is verwerkt in een update. Bij WhatsApp kan het soms even duren eer alle gebruikers toegang hebben tot een vernieuwing.

Voor drukke gesprekken

Als je een gesprek dempt, zullen er geen notificaties verstuurd worden bij binnenkomende berichten. Pas wanneer je het dempen ongedaan maakt, krijg je weer meldingen. De optie is in de eerste plaats bedoeld voor drukke groepsgesprekken waarin meerdere mensen chatten.

De dempknop in WhatsApp bestaat al langer, maar kon voordien enkel tijdelijk worden ingeschakeld. Daardoor moesten drukke gesprekken minstens één keer per jaar opnieuw gedempt worden.

Acht uur of een week

Bij het inschakelen van de functie kan voortaan worden gekozen om berichten permanent uit te schakelen. Ze kunnen wel weer met de hand worden geactiveerd vanuit de app.

Een gesprek kan worden gedempt door de groepsinformatie van een gesprek te openen en op ‘Dempen’ te drukken. Daar kan worden gekozen om de dempknop permanent te activeren, voor acht uur of voor een week.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…