WhatsApp laat je met nieuwe update gesprekken personaliseren

WhatsApp is op dit moment voor velen een van de meest gebruikte manieren om contact te houden met vrienden, familie en collega’s. Toch zijn de mogelijkheden van de applicatie redelijk beperkt. Maar daar komt nu verandering in. WhatsApp laat je namelijk per gesprek een andere persoonlijke achtergrond kiezen en geeft ook stickers een update.

WhatsApp mag dan al eigendom zijn van Facebook, tot nu toe waren de mogelijkheden er heel wat beperkter dan bij Messenger, de andere chatapplicatie van het bedrijf. Maar Facebook kondigde in het verleden al meermaals aan daar verandering in te willen brengen. En daar is het dus mee bezig.

Persoonlijke achtergrond

De eerste nieuwigheid die WhatsApp krijgt bij een volgende update is de mogelijkheid op gepersonaliseerde achtergronden per gesprek. Op dit moment kan je al een achtergrond kiezen, maar die is dan wel bij alle gesprekken dezelfde.

Dat durft al eens voor verwarring zorgen. In het ergste geval stuur je op die manier zelfs een bericht of foto in een gesprek waarvoor het niet bedoeld is. Om zo’n problemen in de toekomst te vermijden, kan je binnenkort je achtergrond aanpassen per gesprek.

“Maak je chats persoonlijk en herkenbaar door een aangepaste achtergrond te gebruiken voor je belangrijkste chats en favoriete mensen, en je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je ooit het verkeerde bericht in de verkeerde chat stuurt”, zegt Facebook in een e-mail aan de website The Verge. Wanneer die nieuwe update bij ons beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Stickers

Daarnaast krijgt WhatsApp ook meer mogelijkheden om stickers te gebruiken. Zo zal je eenvoudiger nieuwe stickers kunnen zoeken. Dat kan bijvoorbeeld door te zoeken op tekst op de stickers of per categorie. Om dat vlot te laten verlopen, roept Facebook makers van stickers op om hun stickers te taggen met emoji’s en tekst.

Meer
Lees meer...