WhatsApp werkt vanaf november niet meer op deze 43 smartphones

Binnenkort stopt WhatsApp met werken op een aantal oudere smartphones. De nieuwste update van de populaire applicatie zal vanaf 1 november 2021 niet meer compatibel zijn met oudere besturingssystemen. Het gaat onder andere om de iPhone 4S, maar ook heel wat andere toestellen.

Op 1 november krijgt WhatsApp een belangrijke update. Die geeft gebruikers de mogelijkheid om gesprekken te migreren tussen een iPhone of iPad die werkt op iOS en een Samsung-toestel dat werkt met Android. Binnenkort zal die optie uitgebreid worden naar andere toestellen die werken met het besturingssysteem Android.

Zo wil WhatsApp iedereen de mogelijkheid geven om zonder problemen te schakelen tussen platformen en veilig hun chatgeschiedenis te kunnen meenemen. Op die manier hoopt de applicatie dat mensen niet van zo’n moment gebruik maken om over te stappen op een concurrerende applicatie zoals Signal of Telegram. Door het omstreden nieuwe privacybeleid van WhatsApp lieten heel wat gebruikers namelijk weten zo’n overstap te overwegen. Hoeveel mensen dat ook werkelijk deden, is niet bekend.

Besturingssysteem

De nieuwe update van WhatsApp is voor de meeste gebruikers dus goed nieuws, maar het heeft ook een nadeel. Zo zal de applicatie nadien niet meer bruikbaar zijn op enkele oudere smartphones. WhatsApp zal dan enkel nog draaien op toestellen met besturingssystemen recenter of gelijk aan Android 4.1, iOS 10 of KaiOS 2.5.1.

Als jouw toestel op een ouder systeem werkt, kan je kijken of het nog lukt om te updaten naar een nieuwe versie. Indien dat niet het geval is en je wil WhatsApp blijven gebruiken, zit er niets anders op dan een nieuwe smartphone te kopen. De website The National stelde een lijst op met 43 toestellen die door de update van WhatsApp getroffen worden.

Welke smartphones kunnen vanaf 1 november geen gebruik meer maken van WhatsApp?

Apple

  • iPhone 4 en iPhone 4S.

Samsung

  • Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy S2, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core en Galaxy Ace 2.

Huawei

  • Huawei Ascend G740, Ascend Mate, Ascend D Quad XL, Ascend D1 Quad XL, Ascend P1 S en Ascend D2.

LG

  • LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD en 4X HD en Optimus F3Q.

ZTE

  • ZTE Grand S Flex, ZTE V956, Grand X Quad V987 en Grand Memo.

Sony

  • Sony Xperia Miro, Sony Xperia Neo L en Xperia Arc S.

Overige

  • Alcatel One Touch Evo 7, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820, UMi X2, Faea F1 en THL W8.

Meer
Lees meer...