Left Right
scrollTop top

Wie is Omar Souidi? De advocaat uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’


Wie is Omar Souidi? De advocaat uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’

In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is er weer een nieuw gezicht opgedoken: Omar Souidi. Souidi is een strafpleiter en werd vooral bekend voor de rechtszaak rond Land Invest. Hij staat bekend om z’n harde stijl, maar zal dat hem ook helpen om ‘De Slimste Mens ter Wereld’ te worden?

De deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld passen maar beter op, want vanaf vandaag zit er een strafpleiter in hun midden. Omar Souidi is bovendien niet van de minste. Zo wordt hij geregeld omschreven als “de brutaalste advocaat van het land”. Maar waar zou je hem van kunnen kennen?

Land Invest

Omar Souidi raakte vooral bekend door zijn betrokkenheid bij de zaak rond Land Invest. Deze zaak ging over een reeks artikels die de nieuwswebsite Apache gepubliceerd had waarin ze de projectontwikkelaar Land Invest ervan verweten te nauwe banden te hebben met het Antwerpse stadsbestuur. De projectontwikkelaar en het Antwerpse stadsbestuur eisten dat de artikels offline gehaald werden en dat er een schadevergoeding werd betaald.

In die zaak verdedigde Omar Souidi Erik Van Der Paal, de ex-bestuurder van Land Invest en Joeri Dillen, de voormalige kabinetchef van N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever.

Patser

Omar en zijn oudere broer Mounir stonden model voor de advocaten uit de film Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah. “De regisseurs hebben blijkbaar inspiratie gehaald uit onze stijl. Al gaan wij toch enigszins anders met politie en justitie om dan de advocaten in de film”, vertelde Omar Souidi daarover in een interview met De Tijd.

“Het was vooral surrealistisch om op de première in Metropolis te staan, in de bioscoopzaal die ik als student zo vaak heb gepoetst om mijn studies te kunnen betalen. Nu wilden de acteurs met ons op de foto.” En nu zit Omar Souidi dus in De Slimste Mens ter Wereld, waardoor er waarschijnlijk nog veer mensen hem zullen leren kennen.

Omar is dus al de tweede deelnemer van De Slimste Mens ter Wereld die een link heeft met de film Patser. Eerder zat namelijk acteur Saïd Boumazoughe al in het programma. Hij sneuvelde echter al na drie afleveringen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452