Beloftevolle wielrenner Tijl De Decker (22) overleden na ongeval op training

Er is opnieuw zeer droevig nieuws uit de wielerwereld. De jonge Belg Tijl De Decker (22) is namelijk overleden aan de verwondingen die hij opliep na een verkeersongeval op training afgelopen woensdag.

Met grote droefheid melden wij het overlijden van Tijl De Decker na een trainingsongeval afgelopen woensdag. Het team is diepbedroefd door dit nieuws en stuurt al zijn liefde en gedachten naar de familie en dierbaren van Tijl in deze ongelooflijk moeilijke tijd”, schreef Lotto Dstny bij de aankondiging van het droevige nieuws over het overlijden van Tijl De Decker. De 22-jarige De Decker maakte deel uit van hun Development-team, maar zou volgend jaar de overstap maken naar het profteam.

Tijl De Decker raakte afgelopen woensdag zwaar gewond toen hij tijdens een trainingstocht achteraan inreed op een auto. Hij is toen met spoed naar het ziekenhuis van Lier gebracht, waar hij geopereerd is. Daarna is De Decker overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Sindsdien werd de renner in coma gehouden, maar die zorgen hebben uiteindelijk niet mogen baten.

Parijs-Roubaix

Tijl De Decker was bij het Lotto Dstny Development Team bezig aan een sterk laatste jaar als belofte. Hij begon het seizoen met een mooie derde plaats in de gerenommeerde wedstrijd Brussel-Opwijk. In de Ronde van Taiwan zou hij iets later zijn eerste overwinning van het seizoen pakken.

In het voorjaar maakte hij indruk door solo als eerste aan te komen op de piste in Parijs-Roubaix voor beloftes. Een maand later mocht hij in de Brussels Cycling Classic aantreden met de profploeg van Lotto Dstny. Eind juli wist De Decker ook de proloog in de Ronde van Alsace op zijn naam te schrijven. Een week geleden werd hij nog vierde op het Belgisch kampioenschap voor beloften, zijn laatste wedstrijd ooit.

Meer
Lees meer...