Left Right
scrollTop top

‘Willy’s en Marjetten’-fans: Vandaag keert “meneer den alien” terug naar de aarde


Willy's en Marjetten alien
© VIER

Willy’s en Marjetten mag dan wel al meer dan 13 jaar van de buis zijn, de hype rond de reeks bestaat nog steeds. En dan zeker vandaag. Want het is vandaag een speciale dag voor kijkers. Een dag die superver in de toekomst lag, maar nu dan toch plaatsvindt.

Wie Willy’s en Marjetten gezien heeft, kent ongetwijfeld Fons en Palmyra nog wel. Fons (Jonas Geirnaert met een snor) en Palmyra (Bart De Pauw met een pruik en een jurk) moesten hun relatie redden door de komst van de aliens. En die zouden vandaag terugkeren naar de aarde.

Willy’s en Marjetten

Het is vandaag exact – hou je vast – 13 jaar, 7 maanden en 4 dagen geleden dat de allereerste aflevering van Willy’s en Marjetten werd uitgezonden. De reeks kreeg toen het in 2006 voor de eerste keer werd uitgezonden bakken kritiek. Dat was ook niet zo vreemd, want makers Bart De Pauw en Neveneffecten gingen geen enkel onderwerp uit de weg.

Omdat de reeks werd uitgezonden op de openbare omroep, Eén, kregen heel wat mensen het programma te zien, die niet klaar waren voor de absurde en ongezouten humor. Daarom kreeg de reeks geen tweede seizoen en werd hij na amper 11 afleveringen van de buis gehaald.

Cultreeks

Maar het is vooral in de jaren die daarop volgden dat de reeks pas echt populair werd. Vooral online leven de fragmenten verder en worden ze tot op heden gedeeld en gebruikt voor memes.

Zo zijn er verschillende typetjes die iedereen zich ongetwijfeld nog herinnert, zoals VJ Tony, VJ Nico en uiteraard “de drugsmadam” Jeannine. Maar voor de personages uit een van de sketches uit de reeks is het vandaag een wel heel bijzondere dag.

Meneer den alien

In de eerste aflevering van Willy’s en Marjetten, die uitgezonden werd op 15 oktober 2006, maakten we kennis met Fons, Palmyra en hun buurman Cesar. Fons was jaren geleden (13 jaar, 7 maanden en 4 dagen om precies te zijn) een hele nacht weggeweest, samen met zijn vriend en buurman Cesar. Toen hij de volgende ochtend terugkwam stond hij vol met rode plekken. Dus was Palmyra bezorgd. Ze vermoedde dat Fons iets had gedaan met “die delle van Café Sport”, maar volgens Fons was er iets anders aan de hand. Hij beweerde namelijk dat hij ontvoerd werd door aliens, die de hele nacht proeven op hem deden. Daarbij gebruikten ze zuignappen, die zorgden voor de rode plekken in de nek van Fons. Maar als bij wonder verscheen er toch een alien bij Fons en Palmyra, eentje die verdacht veel leek op buurman Cesar en die graag Orvallekes en toastjes met zalm. De alien liet toen weten dat hij precies 13 jaar, 7 maanden en 4 dagen later opnieuw zou langskomen.

En die dag is vandaag, 19 mei 2020. Het is Egon Temmermans die iedereen er op Twitter aan herinnerde dat de aliens vandaag zullen terugkeren naar de aarde. En zo kwam ook maker en Neveneffect Lieven Scheire het te weten. Wij hopen vooral dat Palmyra de Orval en toastjes met zalm heeft klaargezet. Want nen alien eet dat ook al eens geirne.

Je kan het fragment hier herbekijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810