Winnaar ‘Belgium’s Next Top Model 2024′ bekend na spannende finale

Na tien weken was het vandaag eindelijk tijd voor de finale van Belgium’s Next Top Model. Daarin waren met Aissata, Bréseïs, Ivar en Oran nog vier modellen in de running voor de titel. In een finale, waarbij we onderweg nog afscheid moesten nemen van twee modellen, ging de overwinning uiteindelijk naar de 19-jarige Bréseïs.

Het tweede seizoen van Belgium’s Next Top Model op Streamz zit erop. Na de reis naar de Costa Brava stond er de vier overgebleven modellen nog maar één hindernis te wachten: de finale. Daarin kregen ze nog enkele opdrachten voorgeschoteld die uiteindelijk bepaalden wie er met een modellencontract bij NOAH management en een cover van L’Officiel aan de haal ging.

Finale

De finale begon al meteen met een afscheid van een van de vier finalisten. Het ging om de finalist die de minste stemmen kreeg van de kijker. Die ongelukkige eer was weggelegd voor Oran. Hij moest dus al meteen de wedstrijd verlaten, waardoor we met Aissata, Bréseïs en Ivar verder gingen.

Zij kregen een opdracht voorgeschoteld die ze ook al kregen in de voorlaatste aflevering: een one-shot-challenge. Daarbij moesten ze in vijf seconden poseren voor dé perfecte foto. Daarna moest de jury opnieuw één deelnemer naar huis sturen. Daarvoor keken ze niet enkel naar de resultaten van deze opdracht, maar ook naar het gedrag van de modellen in een professionele omgeving. Tijdens de wedstrijd wonnen de finalisten namelijk een shoot voor verschillende merken. Aissata en Oran wonnen een shoot bij Mélange en Ivar en Bréseïs bij ZEB. De camera’s gingen ook mee, waardoor de jury hun gedrag kon beoordelen. Tijdens de finale gaven fotograaf Basiel van ZEB en Lize Feryn van Mélange ook hun commentaar over de modellen. Op basis daarvan moest Ivar uiteindelijk als tweede de finale verlaten.

Bréseïs

Vervolgens stond er de top 2 nog één laatste opdracht te wachten. Het ging om de allereerste opdracht van het seizoen: een catwalk op de loopband. Voor Bréseïs was het een déjà vu, maar Aissata waagde zich voor het eerst op de loopband. Beiden brachten ze het er goed vanaf, waardoor de jury een moeilijke keuze te wachten stond. Daarbij keken ze ook naar de coverfoto’s die Aissata en Bréseïs maakten voor L’Officiel.

Maar uiteindelijk raakten ze eruit en ging de overwinning naar Bréseïs. Zij krijgt dus een contract bij NOAH management en haar cover van L’Officiel zal vanaf eind september/begin oktober te vinden zijn in de rekken.

Het volledige seizoen van Belgium’s Next Top Model is nu te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...