Winnaar ‘Belgium’s Next Top Model 2024′: “Ik had het niet verwacht, maar ben wel superblij”

Het is zover! Na tien weken kennen we de winnaar van Belgium’s Next Top Model. In een spannende finale, waarin de kandidaten nog verder werden uitgedaagd, ging de Gentse Bréseïs met de overwinning aan de haal. Wij konden haar kort na haar overwinning spreken.

Het tweede seizoen van Belgium’s Next Top Model zit erop. In de finale vochten Aissata, Bréseïs, Ivar en Oran tegen elkaar uit wie de opvolger werd van Gilles, die de eerste editie van de reeks op Streamz won. De keuze van de jury ging uiteindelijk naar Bréseïs, die tijdens het seizoen opviel door haar creativiteit tijdens fotoshoots. Als winnaar van Belgium’s Next Top Model krijgt Bréseïs nu een modellencontract bij NOAH management en prijkt ze binnenkort op de cover van modeblad L’Officiel.

Proficiat met je overwinning!

Bréseïs: “Dankjewel!”

Had je het verwacht?

Bréseïs: “Nee, ik was hier echt met nul verwachtingen naartoe gekomen. Natuurlijk hoopte ik wel dat ik zou winnen. Maar ik gunde het iedereen. Ik gunde het echt iedereen superhard. Maar ik ben natuurlijk wel keiblij dat ik ben gewonnen. Daar ga ik niet over liegen. Ik had het dus niet verwacht, maar ik ben er wel heel blij mee.”

Wat was je favoriete fotoshoot?

Bréseïs: “Ik denk dat mijn favoriete shoot toch wel de Essentiel-videoshoot was. Ik vond dat het leukste omdat je jezelf kon geven op heel veel verschillende manieren. En daarna toch de dierenshoot. Die vond ik ook leuk. Dat was helemaal uit mijn comfortzone, maar dat vond ik er juist tof aan.”

Dus niet de trampoline-shoot?

Bréseïs: “De trampoline, dat probeer ik te vergeten, maar het lukt mij blijkbaar niet zo goed.”

Belgium's Next Top Model winnaar
Streamz

Heb je nog tips voor mensen die ook model willen worden?

Bréseïs: “Ik vind dat zo moeilijk om tips te geven. Ik zou gewoon echt zeggen van: ‘Begin eraan! Laat je niet tegenhouden door wat mensen denken over jou en ga er gewoon voor. En je ziet wel waar je komt. Een nee heb je, een ja kan je krijgen!'”

Je viel altijd op door je originele ideeën tijdens fotoshoots. Waar kwamen die vandaan?

Bréseïs: “Ik weet het niet. Ik denk gewoon dat ik een heel creatief brein heb. Het is nogal chaotisch zoals je ook wel merkt soms aan de manier waarop ik praat. Ik denk gewoon dat dat chaotische ook wel gewoon de creativiteit in gang zet, waardoor er dan veel ideeën binnenkomen, die ik dan kan gebruiken tijdens de shoot.”

Het volledige seizoen van Belgium’s Next Top Model is nu te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...