Woo Kyung-jun verlaat K-popgroep THE NEW SIX om vervroegd aan legerdienst te beginnen

Woo Kyung-jun zal de K-popgroep THE NEW SIX verlaten. Hij doet dat om aan zijn legerdienst te beginnen. Het nieuws werd bekendgemaakt in een officieel statement van het agentschap P NATION.

P NATION, het agentschap dat werd opgericht door PSY, deelde deze week een bijzonder statement. Het liet namelijk weten dat Woo Kyung-jun de groep THE NEW SIX (TNX) zal verlaten om zijn legerdienst aan te vatten. Doorgaans kunnen mannelijke K-popsterren dit doen en nadien gewoon terugkeren naar hun groep, maar Kyung-jun zal niet terugkeren na zijn legerdienst.

THE NEW SIX

De K-popgroep THE NEW SIX maakte zijn debuut met – je kan het al raden – zes leden. Het ging om de winnaars van de talentenjacht LOUD. Ze maakten hun debuut op 17 mei 2022 met hun eerste EP ‘Way Up’. In februari 2023 verscheen de tweede EP ‘Love Never Dies’ gevolgd door de derde EP ‘Boyhood’ in mei 2023. Na deze release werd het opvallend stil rond de groep. In maart 2024 verscheen wel nog de single FUEGO.

Nu komt er minder leuk nieuws voor de fans van de groep, want Kyung-jun zal de groep verlaten.

Legerdienst

P NATION heeft nu een statement gedeeld waarin het laat weten dat Kyung-jun de groep zal verlaten. “Kyung-jun heeft ons recent laten weten dat hij besloten heeft om zijn legerdienst aan te vatten en hierna niet zal terugkeren naar THE NEW SIX. Na veel overleg zijn we samen met hem overeengekomen om zijn exclusieve contract te beëindigen. Kyung-jun zal de groep verlaten op 23 oktober 2024.”

“We hebben ook uitgebreid gesproken met Tae-hun, Hyun-soo, Jun-hyeok, Hwi en Sung-jun en zij hebben bevestigd dat ze wel bij THE NEW SIX blijven.” Vervolgens bedankt het agentschap de fans voor hun steun en vraagt het om de groep ook in de nieuwe bezetting te blijven steunen.

Het is opvallend dat Kyung-jun nu al aan zijn legerdienst wil beginnen. Hij is namelijk 22 jaar oud op dit moment, waardoor hij dus nog enkele jaren de tijd heeft om te beginnen aan zijn verplichte dienst.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...