HyunA en DAWN verlaten agentschap P Nation van PSY

K-popsoloartiesten HyunA en DAWN verlaten het agentschap P Nation van PSY. Dat heeft het agentschap zelf bekendgemaakt in een statement. HyunA en DAWN sloten zich aan bij P Nation in januari 2019, kort nadat ze allebei CUBE Entertainment verlieten toen hun relatie bekendgemaakt werd.

Zuid-Korea’s bekendste K-popkoppel kwam deze week met groot nieuws. Ze verlaten hun huidige agentschap P Nation. Het is nog niet duidelijk wat de toekomstplannen van de twee zijn.

HyunA en Dawn

HyunA en DAWN zijn sinds 2018 een koppel. Hun relatie zorgde ervoor dat ze ontslagen werden bij hun agentschap Cube Entertainment. Op dat moment was HyunA soloartieste en maakte DAWN, toen nog onder de naam E’Dawn, deel uit van de groep Pentagon. Na hun vertrek bij Cube Entertainment sloot het koppel zich aan bij het agentschap P Nation van PSY (ja, die van Gangnam Style). Daar brachten ze allebei verschillende solonummers uit.

Vorig jaar maakte het koppel samen een album ‘1+1=1’, met als title track het aanstekelijke nummer PING PONG. Dat onze lijst met de 25 beste K-popnummers van 2021 haalde. Ook dat deden ze nog onder het agentschap P Nation van PSY, maar nu neemt het koppel afscheid van het label.

“Vrij muziek maken, optreden en van elkaar houden”

Het nieuws werd bekendgemaakt in een statement van P Nation, dat HyunA ook deelde via Instagram. Daarin werd het koppel uitgebreid bedankt voor hun inzet tijdens de afgelopen jaren. “HyunA, DAWN en HyunA&DAWN tekenden briljant de kleuren van P Nation, met gedurfde muziek die alleen zij kunnen maken, net als unieke visuals en optredens. Hun passie als artiest en hun zorg en toewijding aan het personeel hebben hen tot rolmodellen voor iedereen gemaakt. Iedereen bij P Nation zal de aangename herinneringen koesteren van zo lang samen te kunnen werken met HyunA en DAWN en we zullen hen ook blijven steunen in de toekomst.”

Het is nog niet duidelijk of HyunA en DAWN nu naar een nieuw agentschap zullen gaan. DAWN reageerde wel al onder de Instagrampost met het statement van HyunA. Daarin schreef hij: “Laten we vrij muziek maken, optreden en van elkaar houden. Ik hou van je.”

Eerder liet ook soloartieste Jessi al weten dat ze P Nation verliet.

Bekijk hier de post van HyunA op Instagram:

Meer
Lees meer...