PSY heeft 10 jaar na ‘Gangnam Style’ opnieuw een hit te pakken met ‘That That’ feat. SUGA van BTS

Tien jaar geleden veroverde de Zuid-Koreaanse zanger PSY met het nummer Gangnam Style de wereld. Het nummer werd een ongeziene hit en de videoclip van het nummer werd ook de eerste YouTubevideo ooit die 1 miljard views haalde. En nu is PSY terug met een hit die alles in huis heeft om dat succes nog eens over te doen.

PSY heeft vandaag z’n nieuwe album ‘PSY 9th’ op de wereld losgelaten. De zanger, die natuurlijk vooral bekend is voor z’n megahit Gangnam Style, pakte daarbij uit met de single That That, een catchy nummer waarvoor hij de hulp inschakelde van niemand minder dan SUGA van BTS. Het nummer is alvast goed aan het scoren op YouTube en iTunes. Zo werd de videoclip al meer dan 4 miljoen keer bekeken op YouTube en haalde That That al in meer dan 70 landen de eerste plaats in de dagelijkse hitlijst op iTunes.

That That

That That is opnieuw een uptempo nummer dat de dansvloeren vlotjes vol zal doen lopen. De videoclip speelt zich af in een Westerndorp waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor PSY en SUGA. Die laatste was oorspronkelijk niet van plan om te dansen. Dat blijkt uit een video die PSY enkele dagen geleden deelde. Daarin legt hij uit hoe hij de rapper van BTS stapje voor stapje overtuigde om mee te dansen in z’n videoclip. “Ik had echt niet verwacht dat ik zou dansen met PSY”, klinkt het bij SUGA. “Ik dacht dat ik enkel het nummer moest schrijven.” Maar, zo gaat PSY verder “stapje voor stapje werd hij meer betrokken”.

PSY zou natuurlijk PSY niet zijn als er ook nu geen iconische choreografie bij het nummer hoorde. Het dansje van That That bestaat uit veel vingergeweertjes, een paar cowboymoves en het betere knieënwerk. Het perfecte recept voor een nieuwe TikTok-rage als je het ons vraagt. PSY en SUGA gaven alvast het goede voorbeeld op TikTok.

Bekijk hier de TikTok van PSY en SUGA:

@42psy42 That That That #ThatThat ♬ That That (prod. & feat. SUGA of BTS) – PSY

Bekijk hier de geweldige videoclip van That That:

Meer
Lees meer...