PSY (‘Gangnam Style’) komt vrijdag met nieuw nummer waarvoor hij samenwerkte met SUGA (BTS)

De Zuid-Koreaanse zanger PSY komt later deze week met een nieuw album. Voor het titelnummer van dat album werkte de zanger samen met SUGA van BTS. Het is de eerste keer dat PSY samenwerkt met BTS en dat de twee K-popiconen hun krachten bundelen.

Tien jaar geleden leerde de hele wereld Park Jae-sang aka PSY kennen. Hij bracht toen het nummer Gangnam Style uit dat een ongeziene wereldhit werd. Later deze week komt hij met een nieuw album ‘PSY 9th’. Het wordt zijn eerste nieuwe muziek in bijna vijf jaar tijd.

That That

De titelsong van het album wordt het nummer That That. Daarvoor werd PSY bijgestaan door niemand minder dan SUGA van BTS. SUGA, die eigenlijk Min Yoon-gi heet, is de producer van het nummer en werkte daarnaast ook mee aan de lyrics, de compositie en de arrangementen.

In een video leggen PSY en SUGA uit hoe hun samenwerking tot stand kwam. Het fragment kreeg de naam ‘Beste vrienden met een leeftijdsverschil van 16 jaar’. PSY vertelt over hoe hij omgaat met jongere artiesten. “Ik wil ze geen ongemakkelijk gevoel geven”, laat hij zo weten. “Ik wil niet iemand zijn die moeilijk te benaderen is.” Vervolgens vertelt SUGA dat hij toch geïntimideerd was door PSY. “Omdat hij zoveel langer bezig is en zo gerespecteerd wordt binnen de industrie was ik heel nerveus toen ik hem voor het eerst ontmoette.”

Toch konden de twee het goed met elkaar vinden een noemen ze elkaar zelfs “bestie“. “Het voelde alsof ik samenwerkte met een jeugdvriend”, vertelt SUGA daarover. “Dat maakte het proces zoveel leuker.” PSY zegt ook dat, hoewel er 16 jaar tussen hen is, ze geen leeftijdsverschil merkten. “Hij zorgt ervoor dat ik me jonger voel”, besluit PSY.

PSY

Hoewel het dit jaar tien jaar geleden is dat Gangnam Style verscheen, heeft PSY de afgelopen jaren allesbehalve stilgezeten. Zo had hij nog verschillende hits met Gentleman, Daddy en Hangover met Snoop Dogg (die nooit zo groot werden als Gangnam Style).

In 2019 stampte PSY met P Nation zijn eigen entertainmentagentschap uit de grond. Daarmee managet hij nu onder andere Jessi, Dawn en HyunA. Die laatste was in 2012 al te zien in de videoclip van Gangnam Style. Jessi zal ook te horen zijn op het nieuwe album van PSY. Daarnaast zullen ook Heize, Crush, Sung Si-Kyung, Hwasa van MAMAMOO en Tablo van Epik High te horen zijn op ‘PSY 9th’.

Bekijk hier nog eens de legendarische videoclip van Gangnam Style:

Meer
Lees meer...