BTS breekt record ‘Gangnam Style’ en heeft grootste Koreaanse hit in VS ooit te pakken

Het nummer Dynamite van BTS brak vorig jaar al het ene record na het andere en daar lijkt het in 2021 niet mee te gaan stoppen. Zo heeft het lied nu al het eerste record van het nieuwe jaar pakken.

Dynamite, het eerste volledig Engelstalige nummer van BTS, werd een gigantisch succes. Het nummer kwam uit in augustus 2020, maar werd tot het einde van het jaar grijsgedraaid op de radio. Daarnaast was het ook te horen in de reclamespotjes van Samsung en was het wereldwijd in de hitlijsten te vinden. Maar ook in 2021 blijft het nummer razend populair.

Billboard 100

Eind augustus kwam Dynamite van BTS als eerste nummer van een Aziatische artiest ooit op de eerste plaats binnen in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst in de Verenigde Staten. Maar daar bleef het niet bij. Het nummer haalde meermaals de eerste plaats en staat in de meest recente uitgave van de hitlijst nog steeds op de vijfde plaats.

In totaal stond Dynamite al dertien keer in de top 10 van de Billboard 100, waardoor het het record van Gangnam Style van PSY breekt. In 2012 stond het aanstekelijke nummer Gangnam Style twaalf keer in de top 10. Dynamite mag zich daardoor vanaf nu het meest succesvolle nummer van een Koreaanse artiest noemen.

Gangnam Style stond in totaal 31 keer in de Billboard Hot 100. Op dit moment zit Dynamite aan 19. Ook dat record kan dus binnen enkele maanden gebroken worden.

YouTube

Ook op YouTube is Dynamite nog steeds niet de stoppen. Het werd al meteen de eerste video ooit die in minder dan 24 uur tijd 100 miljoen views verzamelde. Onlangs haalde de videoclip van het nummer ook de kaap van 750 miljoen views. Het had in totaal 4 maanden en 14 dagen nodig om dat aantal te halen.

Daarmee verpulverde het nummer het vorige record dat op naam stond van Blackpink met het nummer DDU-DU DDU-DU. Dat nummer had 750 miljoen views na 9 maanden en 27 dagen, meer dan dubbel zo lang dus.

Meer
Lees meer...