BTS haalt tijdens “pauze” nr. 1 op iTunes in meer dan 80 landen met ‘Stay Alive (prod. SUGA)’ door Jung Kook

De Zuid-Koreaanse boyband BTS is nog steeds op officiële pauze. Maar toch is er vandaag een nieuw nummer verschenen. Het gaat om Stay Alive, gezonden door Jung Kook en geproduced door SUGA. Stay Alive is de soundtrack van de webtoon CHAKHO, waarvan de personages gebaseerd zijn op de leden van BTS.

BTS is opnieuw records aan het breken met een nieuw nummer. Dat is geen verrassing, maar het is wel opmerkelijk aangezien de groep officieel nog steeds in pauze is.

Stay Alive (prod. SUGA)

Vorige week verscheen er al een korte teaser van Stay Alive via de app Webtoon, waarop CHAKHO te lezen is. Het nummer is de eerste soundtrack door Jung Kook en het eerste nummer waarvoor Jung Kook en SUGA hun krachten bundelden. Stay Alive is ook het eerste solonummer van Jung Kook dat onder zijn eigen naam (en dus niet onder BTS) is verschenen.

Daardoor kon Jung Kook al meteen een record breken. Hij werd de Koreaanse artiest die in 24 uur tijd het meeste volgers verzamelde op Spotify. Volgens de laatste gegevens van Spotify ging het om meer dan 268.000 volgers. Maar die cijfers zijn al enkele uren oud, dus het echte aantal ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger.

Op dit moment staat Stay Alive ook al in 87 landen op de eerste plaats op iTunes. Ook in ons land was het nummer al enkele uren na de release bovenaan te vinden op de iTunes-hitlijst.

Rustpauze

Begin december, net na hun succesvolle concerten in Los Angeles, kondigde Big Hit Music aan dat de zeven leden van BTS een officiële rustpauze kregen. Het is nog maar de tweede keer in hun carrière van bijna negen jaar dat het zevental kan genieten van een lege agenda.

Die pauze betekent echter niet dat het stil is rond BTS. Zo maakten ze op 6 december 2021 allemaal hun eigen Instagramaccount aan, waarop ze hun fans op de hoogte houden van waar ze zich mee bezighouden. Dat gaat van vakantiefoto’s en covers, tot boksvideo’s en foto’s van hun huisdieren. Daarnaast was BTS ook te zien in het evenement van Samsung enkele dagen geleden en zal hun reclamespotje voor diezelfde technologiereus ook te zien zijn tijdens de Superbowl.

Beluister Stay Alive (prod. SUGA) hier:

Meer
Lees meer...