‘World Cup Goes America’: Finale WK 2026 krijgt halftime show

Binnen twee jaar gaat het WK voetbal door in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Hoewel de organisatie dus bij drie landen ligt, zijn het vooral de Verenigde Staten die de hoofdrol zullen spelen. Dat werd nog maar eens duidelijk toen FIFA gisteren aankondigde dat de finale een halftime show met een bekende artiest zal bevatten, net zoals in de Super Bowl.

Het WK voetbal in 2026 wordt het grootste wereldkampioenschap voetbal ooit. In totaal zullen er namelijk 48 landen deelnemen, 16 meer dan op het vorige WK in Qatar. Zij zullen 104 matchen spelen om uit te maken wie Argentinië opvolgt als wereldkampioen. De finale vindt plaats in het MetLife Stadium in New York/New Jersey.

Verenigde Staten

De eeuwige strijd met de Verenigde Staten rond “football” of “soccer” lijkt in 2026 tot een hoogtepunt te komen. Heel wat fans van de sport zijn er namelijk niet over te spreken dat het toernooi daar zal plaatsvinden. Dat komt door de andere kijk van het land op sport. Daar staat namelijk entertainment centraal en niet enkel de sport.

De “haters” kregen gisteren alvast een eerste grote teleurstelling te verwerken, want FIFA heeft laten weten dat het voor het eerst een halftime show zal invoeren. Iets wat door sommigen met open armen ontvangen zal worden, maar heel wat Europese voetbalsupporters zijn geen fan.

Halftime show

Op 19 juli 2026 vindt de grote finale van het WK voetbal plaats in New Jersey. Daar zal na 45 minuten dus een halftime show gegeven worden door een nog aan te kondigen artiest. Daarmee surft het voetbal eenmalig mee op de commerciële golf van het American Football.

De halftime show is al jaren de gewoonte tijdens de Super Bowl, de finale van de Amerikaanse American Football-competitie. Afgelopen jaren waren zo artiesten als Kendrick Lamar, The Weeknd en Rihanna te zien op dat podium. In 2026 zullen voetbalfans dus mogen meesmullen van die gewoonte, al zijn niet alle voetbalfans daar even blij mee.

Afgelopen jaar werd het idee door Europese fans nog afgeschoten toen UEFA een soortgelijke show integreerde in de finale van de Champions League. Uiteindelijk speelde zanger Lenny Kravitz er toch enkele songs.

Het WK 2026 gaat in juni van 2026 van start.

Meer
Lees meer...