Xiaomi komt met supersnel draadloos opladen: 100 procent in 19 minuten

Xiaomi heeft een nieuwe, revolutionaire draadloze oplaadtechnologie voorgesteld. Daarmee kan je je smartphone opladen tot 80 W. Zo heb je amper 19 minuten nodig om een lege batterij volledig op te laden.

In het nieuws: Xiaomi heeft in een video zijn 80W Mi Wireless Charging Technology voorgesteld. Daarmee bevestigt het bedrijf zijn plaats als voorloper op het vlak van supersnel draadloos opladen.

  • In maart 2020 introduceerde Xiaomi 40 W draadloos opladen, in augustus kwam het draadloos tot 50 W en nu verhoogt het die snelheid nog verder tot 80 W.

Hoe snel is het? De promovideo van de 80W Mi Wireless Charging Technology van Xiaomi toont hoe snel deze techniek een batterij van 4.000 mAh kan opladen.

  • In 1 minuut raak je daarbij aan 10 procent, na 8 minuten is je batterij 50 procent vol en na 19 minuten heb je terug de volle 100 procent.

Wanneer kunnen we het gebruiken?

  • De snelst opladende smartphone van Xiaomi die op dit moment op de markt is, de Mi 10 Ultra, kan draadloos tot 50 W opladen en met een kabel tot 120 W.
  • Om de nieuwe supersnelle draadloze technologie te kunnen gebruiken is het dus wachten op de opvolger, de Mi 11 Pro. Die zou begin 2021 op de markt komen.
Meer
Lees meer...