Xiaomi stelt technologie voor om draadloos en vanop afstand toestellen op te laden

Het Chinese techmerk Xiaomi heeft een nieuwe revolutionaire manier van opladen voorgesteld. Met Mi Air Charge Technology zou je draadloos en binnen een straal van enkele meters meerdere apparaten tegelijk kunnen opladen.

Batterijen zijn al heel lang de rem op technologische ontwikkelingen. Hoe beter elektrische toestellen zoals smartphones worden, hoe meer batterij ze verbruiken.

Om dat probleem op te lossen, zijn er de laatste jaren batterijen ontwikkeld met meer capaciteit. Bovendien gaat opladen steeds sneller waardoor zelfs batterijen met een grotere capaciteit relatief snel opnieuw vol zijn. Daarnaast is het ondertussen ook mogelijk om je smartphone, smartwatch of ander apparaat draadloos op te laden door het ergens op te leggen.

Mi Air Charge Technology

Toch zijn er nog steeds heel wat belemmeringen om echt volledig draadloos te leven. Dat probeert Xiaomi nu op te lossen met hun Mi Air Charge Technology. Het gaat om oplaadsysteem dat in een kamer staat en zo draadloos alle smartphones in die kamer kan opladen tot 5 W. Zelfs fysieke obstakels in die ruimte zouden geen probleem zijn volgens Xiaomi.

De ontwikkelde technologie werkt op dit moment dus voor smartphones, maar kan volgens Xiaomi ook toegepast worden op bijvoorbeeld smartwatches en andere draagbare devices. In de toekomst zal het zelfs mogelijk zijn om ook speakers, lampen en andere slimme toestellen draadloos op te laden.

Het enige wat daarvoor nodig is, is een speciale klein ingebouwde antenne in de apparaten die je wil opladen. Die antenne is nodig om de antennegolven van het Mi Air Charge-oplaadsysteem te ontvangen.

Realistisch?

Xiaomi bevestigt tegenover de website The Verge wel dat deze technologie dit jaar zeker nog niet zal gebruikt worden in commerciële producten. Vermoedelijk duurt het dus nog wel even voor we zelf zo’n oplaadsysteem bij ons thuis hebben staan.

Toch mogen we enige hoop hebben dat Xiaomi zijn ambitieuze plannen kan waarmaken. Het bedrijf wist eerder al revolutionaire oplaadtechnologieën op de markt te brengen. Bovendien hebben ze als een van de grootste hardwareproducenten ter wereld ook zelf de mogelijk om hun technologie volledig uit te werken.

Meer
Lees meer...