Yodel Kid is terug en gaat viraal op TikTok

In 2018 ging een video van de toen 11 jaar oude Mason Ramsey viraal. In het fragment staat Ramsey te jodelen tussen de winkelrekken van een filiaal van Walmart. Nadat die beelden viraal gingen werd Ramsey uitgenodigd in verschillende talkshows en verscheen hij zelfs op de Grammy’s. Maar daarna werd het stil rond Yodel Kid. Tot nu.

Mason Ramsey is ondertussen 15 jaar oud en is zijn liefde voor het jodelen en countrymuziek duidelijk nog niet verloren. Zo groeide zijn muziek uit tot een ware hype op TikTok.

Yodel Kid

Mason Ramsey werd wereldberoemd toen in maart 2018 een video verscheen op Twitter. De video haalde daar meer dan 40.000 retweets, maar werd ondertussen verwijderd van het platform. Je kan de video wel nog steeds bekijken op YouTube. In de video stond hij in een filiaal van Walmart te jodelen op het nummer Lovesick Blues van Hank Williams. Zijn jodelskills gaven hem al snel de naam Yodel Kid.

Onder die naam maakte hij bekendheid waardoor hij uitgenodigd werd in The Ellen DeGeneres Show. Later verscheen hij ook op het podium van Coachella als special guest bij DJ Whethan. In juli 2018 werkte Ramsey zelfs samen met Lil Nas X voor de derde remix van Old Town Road. Hij was ook een van de artiesten die het nummer live brachten met Lil Nas X op de uitreiking van de Grammy’s in 2020. In 2020 verscheen Ramsey nog in een reclamespotje voor Burger King, maar sindsdien is het stil rond hem.

Viraal op TikTok

Tot nu, want recent is Ramsey opnieuw opgedoken op TikTok met Before I Knew It, een nummer dat hij uitbracht in 2019. Het nummer werd een meme op TikTok waarbij mensen zeggen dat ze geen fan zijn van countrymuziek, maar wél van de muziek van Yodel Kid.

Die trend is Ramsey zelf natuurlijk ook niet ontgaan. Hij deelt nu zijn reacties op de TikToks met zijn nummer en legt ook uit hoe het nu nog met hem gaat. Zo werkt hij nu in een filiaal van Subway. Door de TikTok-hype groeide het aantal volgers van Ramsey al tot bijna 2 miljoen en worden zijn video’s allemaal enkele miljoenen keren bekeken. Het officiële geluid van Before I Knew It werd al in meer dan 315.000 TikToks gebruikt. En ook op Spotify geniet het nummer nu van een nieuwe adem met bijna 10 miljoen streams.

@masonramsey #duet with @tpose_queen ♬ Before I Knew It – Mason Ramsey
@masonramsey Reply to @micahliflower ♬ Before I Knew It – Mason Ramsey
@masonramsey #duet with @chamberlin_kevin ♬ Before I Knew It – Mason Ramsey
Meer
Lees meer...