YouTuber en bokser KSI neemt break van sociale media na racistische uitspraak

KSI, de Britse YouTuber en bokser met meer dan 24 miljoen abonnees op zijn kanalen verspreid, heeft zijn excuses aangeboden. Hij zegt dat hij een pauze zal nemen op sociale media nadat hij racistische opmerkingen had gemaakt in zijn nieuwste video.

Op zondag verscheen KSI in een video die gebaseerd was op de Britse spelshow Countdown waarbij de deelnemer kiest uit twee stapels lettertegels: de ene met klinkers en de andere met medeklinkers. De speler krijgt dan 30 seconden de tijd om met negen letters het langste woord te vormen dat hij kan verzinnen. In de video flapte hij er een racistisch woord uit dat voor Zuid-Aziaten heel kwetsend kan zijn. Vooral in het Verenigd Koninkrijk wordt de term als haatspraak gebruikt.

De video lokte heel wat reacties uit op sociale media, waardoor KSI niet echt anders kon dan zich openbaar te verontschuldigen. Hij beweert in zijn Tweet ook dat hij een pauze van sociale media zal nemen.

Teleurstellend

Hoewel KSI zich publiekelijk verontschuldigd heeft, zijn vele fans toch teleurgesteld. Ze zijn niet overtuigd van zijn tweet en snappen niet dat de video YouTube heeft gehaald.

“Het feit dat hij het zo rustig en casual zei, terwijl zijn vrienden er gewoon om lachten en niks verkeerd zagen in dat woord vind ik zo walgelijk”, klinkt het op Twitter.

De video werd inmiddels van het YouTube-kanaal verwijderd.

Meer
Lees meer...