Left Right
scrollTop top

Yummie! Deze 11 Belgische kazen mogen zeker niet ontbreken op je volgende kaas-en-wijnavond


Yummie! Deze 11 Belgische kazen mogen zeker niet ontbreken op je volgende kaas-en-wijnavond

Sweet dreams are made of cheese! Wat is er beter dan een lekker stuk kaas met stokbrood en een glas wijn? Helemaal niets, zeker als die kaas ook nog eens van Belgische bodem komt. Hier zijn 11 kazen uit ons eigen landje die sowieso op je kaasplank moeten liggen:

1. Damse Brie

Deze romige en zachte kaas met witschimmelkorst is een musthave voor op je kaasplank! Please, brie mine?

2. Wynendale

Een zachte kaas, met een pittig smaakje en bereid met verse koemelk. Heerlijk!

3. Brugge Blomme

Combineer deze zachte, Belgische delicatesse met een lekker rood wijntje en the job is done!

4. Père Joseph

Deze halfharde klassieker ken je zeker en vast! Père Joseph is een lekkere abdijkaas met een donkerbruine korst, die voor een pittig aroma zorgt.

5. Moerenaar kruidenkaas

Zot van kruiden? Deze halfharde kruidenkaas met brandnetel, look, ui en peterselie is dan echt iets voor jou!

6. Passendale

Passendale is een yummie authentieke kaas met een fijne gaatjesstructuur. Hij heeft de vorm van een boerenbrood en is ongelooflijk zacht van smaak.

7. Pas de Bleu

Fan van schimmel? Proef dan zeker eens deze blauwschimmelkaas! Pas de bleu is perfect combineerbaar met een zoet wit wijntje of een lekkere sherry.

8. Grevenbroecker

Deze blauw geaderde kaas is al een kunstwerk op zich, want hij heeft een unieke marmerstructuur. Grevenbroecker is een romige blauwschimmelkaas uit Limburg, voor de échte cheeselovers onder ons.

9. Oud Brugge

Als snack bij het aperitieven is deze harde, gerijpte kaas een goede keuze!

10. Vieux Chimay

Een lekkere trappistenkaas, wat is er beter dan dat? Hij heeft een oranjekleurige korst en een smeltende, romige consistentie die verrijkt is met hazelnoot. Zalig!

11. Flandrien Grand Cru

Vorig jaar is hij nog in de prijzen gevallen op de World Cheese Awards, natuurlijk kan de Flandrien dan niet ontbreken in dit lijstje. Deze kaas heeft een krachtige nasmaak en is 18 maanden gerijpt. Een lekker trappistenbiertje daarbij en genieten!

Genoeg inspiratie opgedaan? Ga dan zeker je boodschappen doen bij Albert Heijn en kies je favoriete kazen uit hun grote assortiment. Daarna is het eindelijk tijd om lekker kaas te smullen en wijntjes te drinken! 😉

Tenor

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…