Zaak Joost Klein definitief afgerond, cameravrouw gaat niet in beroep

Na vier maanden is er eindelijk een einde gekomen aan de soap rond artiest Joost Klein. De Nederlander kwam in mei in opspraak nadat hij een cameravrouw zou hebben ‘aangevallen’. Een diskwalificatie volgde en de politie startte zelfs een onderzoek. Dat onderzoek draaide uiteindelijk op niets uit, waardoor de zaak nu is gesloten.

Na een optreden tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival in mei dit jaar maakte zanger Joost Klein een dreigende beweging naar een cameravrouw die hem filmde. De zaak zorgde voor veel ophef en leidde tot Kleins diskwalificatie door organisator EBU.

Onderzoek

Het Zweedse Openbaar Ministerie oordeelde enkele maanden later dat er geen bewijs was dat Joost Klein opzettelijk de vrouw wilde intimideren. Na de uitspraak reageerde Klein al via Instagram: “Guess what? Liefde wint altijd. Vertrouw het proces. Ook al was ik alle hoop verloren, we zijn terug, baby!”

Daarmee leek de zaak ook afgerond te zijn, maar toch was het nog even afwachten of de vrouw in kwestie nog beroep zou aantekenen. Dat lijkt nu niet het geval te zijn, waardoor alles officieel is afgesloten.

“Verder met haar leven”

Volgens advocaat Kristoffer Ståhl wil de vrouw door met haar leven. “Ze heeft geen persoonlijke wrok tegen Klein, maar vindt wel dat geweld nooit acceptabel is, ook niet door adrenaline of frustratie.” De vrouw kreeg na het incident veel bedreigingen en haatberichten, wat er volgens de advocaat ook mee heeft voor gezorgd dat ze alles nu zo snel mogelijk achter zich wil laten.

Hoewel alles dus officieel afgelopen lijkt te zijn, is het toch nog niet zeker of Nederland ook volgend jaar zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Basel. Daarvoor is omroep AVROTROS nog steeds in gesprek met de EBU. Daarbij zouden enkele voorwaarden worden gesteld.

Meer
Lees meer...