Eurovisiesongfestival: Zweedse media maken meer details bekend van incident met Joost Klein

Het onderzoek rond Joost Klein in Zweden is grotendeels afgerond. De Nederlandse zanger zou normaal gezien afgelopen weekend voor zijn land zou aantreden in de finale van het Eurovisiesongfestival. Door een incident met een cameravrouw werd Joost Klein echter uitgesloten van de wedstrijd. Het proces rond die zaak zal waarschijnlijk in juni voorkomen.

Emil Andersson, hoofd van de afdeling spoedprocedures bij de Zweedse politie heeft aan de krant Aftonbladet, meer uitleg gegeven over de zaak tegen Joost Klein. De Nederlandse zender AVROTROS had eerder al laten weten dat de diskwalificatie van de zanger er kwam na een incident met een cameravrouw. Die zou Joost Klein zijn blijven filmen, hoewel die aangaf dat niet te willen.

Dat verhaal wordt nu bevestigd door de Zweedse autoriteiten. Joost Klein is in Malmö verhoord, maar is nooit aangehouden. In dat verhoor heeft hij de feiten toegegeven.

Vuist

Joost Klein zou door de vele camera’s gestresseerd zijn geraakt. Daarom vroeg hij hen om te stoppen met filmen. Toen fotografen toch nog dichterbij kwamen, zou hij zijn vuist aan een cameravrouw hebben getoond. Daarbij zou hij de vrouw niet geraakt hebben, maar wel haar camera. Die zou beschadigd zijn geraakt. Volgens sommige bronnen liep de vrouw door die gebroken camera ook een snee op.

Na het incident zou Joost Klein meteen zijn spijt hebben betuigd, al is niet duidelijk of hij dat aan de cameravrouw in kwestie heeft kunnen doen. Omdat er veel bewijzen zijn van de zaak en Joost Klein alles ook heeft toegegeven, heeft de politie de zaak als spoedprocedure kunnen afwerken.

Officier van justitie

Alles gaat nu naar de officier van justitie. Die zal een datum vastleggen waarop Joost Klein moet voorkomen. Vermoedelijk is dat ergens begin juni. Ondertussen mag hij het land verlaten. Volgens eerdere berichten riskeert de zanger hooguit een boete.

Meer
Lees meer...