Left Right
scrollTop top

Zanger John Miles gestorven: Twitter rouwt om ‘Mister Night of the Proms’


Zanger John Miles gestorven: Twitter rouwt om 'Mister Night of the Proms'
© Michael Kremer/Geisler-Fotopress / Picture Alliance

Zanger John Miles is niet meer. De Brit stierf gisteren, 5 december 2021, op 72-jarige leeftijd na een korte maar ernstige ziekte. In België was de zanger vooral bekend door zijn jaarlijks bezoek aan The Night of The Proms en natuurlijk door zijn wereldhit Music. Daarnaast ging hij ook op tournée met grote namen als Tina Turner en Fleetwood Mac. De zanger laat ook een vrouw, twee kinderen en twee kleinkinderen na.

Music was my first love, and it will be my last! Dat lied werd zonder twijfel door meer dan de helft van de mensen ter wereld al eens luidop meegezongen. Het nummer werd na zijn release in 1976 een gigantische hit. Vanaf 1985, toen Miles voor de eerste keer op de Night of the Proms in het Sportpaleis stond, werd het ook dé hymne van het evenement. Sinds dat jaar was John Miles ieder jaar van de partij (met uitzondering van twee jaar wanneer hij op tour was met zangeres Tina Turner). De zanger zijn band met België was dus groot, net zoals de liefde van België voor hem. De dood van John Miles (aka mister night of the proms) laat alleszins een indruk na op Twitter, waar fans en collega’s nu hun steun betuigen en fijne herinneringen delen.

Lees hieronder een aantal tweets van fans en collega’s:

John Miles was een jaarlijkse gast in het Sportpaleis tijdens de Night of the Proms en ook journalisten hadden fijne ervaringen met de muzikant.

Naast journalisten deelden ook collega-muzikanten het nieuws op hun sociale media.

Ook de fans van John Miles delen hun verdriet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…