Zes doden en 31 gewonden na massale schietpartij op Amerikaanse feestdag “Fourth of July”

Bij een massale schietpartij in een buitenwijk van Chicago, zijn tijdens de Amerikaanse nationale feestdag “Fourth of July” volgens de lokale autoriteiten zeker zes doden en 31 gewonden gevallen. Over een mogelijk motief is momenteel niks bekend en de dader is nog voortvluchtig.

De schietpartij vond plaats in Highland Park, ongeveer 40 kilometer ten noorden van de stad Chicago, waar zo’n 30.000 mensen wonen. Er zou zo’n tien minuten na het begin van de parade, die voor de viering van de feestdag werd gehouden, geschoten zijn vanaf een nabijgelegen dak. Het is nog niet duidelijk om hoeveel schutters het gaat.

20 tot 30 schoten

Getuigen maken melding van zeker 20 tot 30 geweerschoten, in twee opeenvolgende salvo’s. De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte. Het zou gaan om een witte man tussen de 18 en 20 jaar oud zou zijn. Ook het gebruikte vuurwapen is teruggevonden.

De Amerikaanse afgevaardigde Brad Schneider, een Democraat die het gebied vertegenwoordigt, bevestigde in een tweet dat hij ter plaatse was tijdens de schietpartij.

“Volledig willekeurig”

“Op een dag dat we samenkwamen om onze gemeenschap en vrijheid te vieren, rouwen we in plaats daarvan om het verlies, het tragische verlies van levens, en worstelen we met de terreur die over ons is gebracht”, zei burgemeester Nancy Rotering van Highland Park.

Chris Covelli, woordvoerder van de lokale politiedienst, zei dat “dit volledig willekeurig lijkt te zijn”. Daarnaast liet hij ook weten dat naburige steden zelf zouden moeten beoordelen of ze doorgaan met evenementen die voor later op de dag gepland staan.

Meer
Lees meer...