Zet je schrap voor de ribbekes-oorlog: Amadeus heeft nieuwe concurrent … Mozart

Zet je schrap voor de ribbekes-oorlog: Amadeus heeft nieuwe concurrent … Mozart

We kenden al de neuzekesoorlog in Gent en nu is het ook prijs in ribbetjesland. Amadeus, een bekende keten waar ribbetjes koning zijn, heeft een nieuwe concurrent. Een vennoot heeft de zaak verlaten en begint nu op zichzelf met een ribbetjesrestaurant. En de naam is heel origineel: Mozart.

Al zeventien jaar kan je ribbetjes gaan eten in Amadeus, maar daar komt nu een gelijkaardige keten bij, schrijft Het Laatste Nieuws: Mozart. De keten zou iets chiquer worden, maar uiteraard zullen ze serieuze concurrenten van elkaar worden op de Vlaamse ribbetjesmarkt. De eigenaar van Mozart is een voormalige vennoot van de eigenaars van Amadeus. Zijn vertrek zou volgens de krant niet met een ruzie gepaard zijn gegaan.

De eerste twee zaken van Mozart zouden in Aalst en Brugge openen. Een datum is nog niet bekend. Amadeus opent binnenkort een elfde zaak, en is vooral in Gent goed vertegenwoordigd met vier filialen. Enkele jaren geleden kwam Amadeus negatief in het nieuws toen bleek dat er grootschalig gesjoemeld werd. De eigenaars legden toen genoeg geld op de tafel van de fiscus om een proces te vermijden.

Wie de beste ribbetjes maakt, zullen we binnenkort weten. Mocht je zelf ook plannen hebben om een eigen ribbetjeszaak te starten, dan stellen we alvast de volgende naam voor: Wolfgang.

Gesponsorde artikelen