Zo kan je zien wie er stiekem op je Netflix-account zit

Via Netflix kan je voor een klein bedrag duizenden films en series kijken. Maar sommige mensen vinden zelfs het lage bedrag te veel en kijken gratis mee. Deze Netflix-parasieten kan je makkelijk betrappen met behulp van dit trucje. 

Krijg je soms vreemde suggesties of heb je het gevoel dat Netflix soms afleveringen van Friends overslaat? Dan zit je misschien met een Netflix-parasiet. Iemand die ooit je wachtwoord te pakken heeft gekregen en sindsdien op jouw kosten meekijkt. Maar er is een trucje om deze Netflix-parasieten te ontmaskeren.

Accountgegevens

Je kan namelijk heel makkelijk te weten komen wie er allemaal op jouw Netflix-account meekijkt. Dat doe je door rechts bovenaan op het pijltje naast je profielfoto te klikken en vervolgens naar ‘Account’ te gaan.

Bij de accountgegevens ga je dan onder ‘Instellingen’/’Settings’ naar ‘Recente streaming-activiteit op het apparaat’/’Recent device streaming activity’. Hierna kom je op een pagina terecht waar je alle activiteit op je account kan bekijken. Zie je hier logins waarvan je weet dat jij (of iemand waarmee je officieel je account deelt, bijvoorbeeld je broers of zussen) het niet bent, dan zit je met een parasiet en kijkt er dus iemand gratis mee op je account.

Hoe krijg je deze stiekeme kijker weg?

Een parasiet vinden is één ding, maar je moet er natuurlijk ook vanaf geraken. Dat kan door in de eerste plaats alle accounts af te melden. Dit kan door bij je accountinstellingen onder ‘Instellingen’/’Settings’ ‘Afmelden op alle apparaten’/’Sign out of all devices’ aan te klikken.

Hierna kan je je wachtwoord aanpassen en ligt je Netflix-parasiet voor goed buiten. Tenzij je hem of haar natuurlijk opnieuw je wachtwoord geeft.

Ben je nog op zoek naar een goede serie op Netflix? Bekijk hier onze top 50.

Meer
Lees meer...