Zo kan je meedoen met de ‘AI Yearbook Photo’-trend

Je hebt ze ongetwijfeld al zien opduiken, de foto’s waarop mensen zichzelf omtoveren tot een student in de nineties. De zogenaamde AI Yearbook Photo-trend neemt TikTok en Instagram over en zo kan je zelf deelnemen aan de trend. Al zal je daar wel voor moeten betalen.

Je kan op dit moment niet meer door TikTok of Instagram scrollen zonder de Yearbook Photos van celebrity’s of zelfs je vrienden te zien. Voor wie zich ook aan de trend wil wagen, leggen we graag uit hoe je dit doet.

EPIK

De AI Yearbook Photo is een optie die te vinden is in de EPIK-app. Je kan deze app downloaden in de App Store van iOS en de Google Play Store van Android. Om je Yearbook Photo’s te maken, moet je eerst acht tot twaalf selfies van jezelf uploaden. Met die foto’s gaat artificiële intelligentie dan aan de slag om van jou een student uit de eighties te maken.

Maar voor je je foto’s krijgt, moet je wel betalen. Het gaat hierbij om een standaardformule van 3,99 euro, waarbij je je foto’s binnen de 24 uur krijgt en eentje van 6,99 euro, waarbij je al na twee uur je foto’s krijgt. (De eerste was bij ons “uitverkocht”.) Je kan ook een abonnement nemen op de app, waardoor de prijs voor de AI Yearbook Photos naar beneden gaat. De app laat zelf ook weten dat “de resultaten door AI niet altijd even goed zullen zijn”. Zo lieten al verschillende mensen weten dat ze verschillende keren moesten proberen om goede resultaten te krijgen en dus ook verschillende keren moesten betalen. Een verwittigd mens is er twee waard.

Bekijk hier enkele voorbeelden van bekende mensen:

Meer
Lees meer...