Zo vierde Remco Evenepoel zijn dubbele olympische gouden medaille

Na zijn triomf in de olympische tijdrit én wegrit was het tijd voor Remco Evenepoel om te vieren. Dat deed de dubbele olympische kampioen in het Belgium House in Parijs. Daar ging hij even volledig uit de bol.

Remco Evenepoel eindigde de afgelopen maand niet alleen op het podium – met een ritzege – tijdens zijn eerste Ronde van Frankrijk. Op de Olympische Spelen zette hij een dubbele kers op een al heel mooie taart. Zijn triomftocht in Parijs begon met een eerste gouden medaille in de tijdrit vorige week zaterdag. Afgelopen zaterdag volgde een tweede gouden medaille in de wegrit.

Average Rob

Het seizoen van Remco Evenepoel zit er daarmee uiteraard nog niet op, maar het is wel dan meer dan geslaagd. Toen Karl Vannieuwkerke de 24-jarige Belg in het programma Paris By Night vroeg hoe de rest van zijn seizoen eruit zag, regeerde Evenepoel nogal laconiek. “Geen idee eigenlijk, we gaan eerste feesten”, klonk het kort samengevat.

En dat feesten deed hij inderdaad. Een dag later deelde hij zelf een video op sociale media vanuit het Belgium House. Daar worden de Belgische atleten in Parijs gevierd en dus stond de aanwezigen daar zaterdagavond een serieus feestje te wachten. Het waren Average Rob en dj Omdat Het Kan die voor dat feestje zorgden. Zij maakte met On Met La Patate de Belgische sporthymne van de zomer.

Ook Remco Evenepoel kent dan nummer duidelijk. De tweevoudige olympische kampioen liet zich op het podium volledig gaan en kreeg zo heel veel bijval van de aanwezige fans. Op sociale media doken meteen heel wat video’s op van het wilde feestje.

Meer
Lees meer...