Nu ook officieel: Evenepoel maakt deze zomer zijn debuut in de Ronde van Frankrijk

Wat al heel lang bekend was, is nu ook officieel gemaakt: Remco Evenepoel zal in 2024 zijn langverwachte debuut maken in de Ronde van Frankrijk. De 23-jarige Belg sprak op de ploegvoorstelling van Soudal-Quick Step meteen ook zijn ambities uit voor zijn Tourdebuut.

Dat Remco Evenepoel een topper is in het rondewerk is geen geheim. Toch kende hij in zijn nog steeds zeer jonge carrière wisselend succes in Grote Rondes. Bij zijn debuut in de Ronde van Italië in 2021 bleek hij fysiek niet voldoende klaar waardoor hij al snel moest opgeven. Veel beter verging het hem een jaar later in de Ronde van Spanje. Naast het winnen van twee ritten werd Evenepoel namelijk meteen ook eindwinnaar van de Vuelta.

Vorig jaar lag zijn focus dan opnieuw op de Giro. Die begon veelbelovend met twee tijdritzeges, maar toen gooide een coronabesmetting roet in het eten. Even leek het erop dat Evenepoel in 2023 geen Grote Ronde meer zou rijden, maar uiteindelijk besloot hij toch deel te nemen aan de Vuelta. Eén slechte dag verpeste daar zijn kans op een nieuwe rode trui, maar met drie ritten en de bergtrui kon de jonge Belg toch tevreden terugblikken.

Tour de France

Na al dat voorspel is het in 2024 dan eindelijk tijd voor de Ronde van Frankrijk. Dat was al langer duidelijk, maar werd nu dus ook door Remco Evenepoel, met een opvallend kort kapsel, bevestigd op de mediadag van Soudal-Quick Step in Spanje.

“Ik wil sowieso een rit winnen. Naar huis gaan met ritwinst is het logische doel. Qua klassement plakken we er niet echt iets op. Het is de eerste keer, we moeten het allemaal ontdekken. We bereiden ons zo goed mogelijk voor en dan zien we wel wat het wordt op 21 juli”, klinkt Evenepoel voorzichtig bij Sporza.

Na de Tour mikt Remco Evenepoel dit seizoen ook op de Olympische Spelen, die doorgaan in Parijs. Daar hoopt hij zowel op de weg- als in de tijdrit te schitteren.

Meer
Lees meer...