Roze trui Remco Evenepoel moet Giro verlaten na positieve coronatest

De Ronde van Italië is voor Remco Evenpoel geëindigd met een serieuze domper. De Belgische topfavoriet heeft zonder namelijk de wedstrijd verlaten na een positieve coronatest. Evenepoel had eerder op die dag met een tweede tijdritzege de roze trui heroverd.

Nadat hij aan het einde van vorig seizoen de Ronde van Spanje had gewonnen, hoopte Remco Evenpoel dit jaar de Giro d’Italia aan zijn palmares toe te voegen. Met die wedstrijd had hij bovendien nog een eitje te pellen. In 2021 verscheen hij er aan de start terwijl hij nog herstellen was van een zware valpartij enkele maanden daarvoor. Na enkele degelijke prestaties moest hij toen in de zeventiende rit opgeven na een valpartij.

Positieve coronatest

Ook nu zal Remco Evenepoel dus het einde van de Giro niet halen. Na een verschroeiende openingstijdrit voelde de jonge Belg zich de laatste dagen iets minder. Desondanks won hij zondag opnieuw de tijdrit, al was dat maar met 1 seconde voorsprong op Geraint Thomas. Omdat Evenepoel zich niet super voelde, liet hij zich testen op het coronavirus. Die test bleek positief, waarna hij opgaf.

Om 22.30 uur deelde Remco Evenepoel een mededeling op Twitter. “Het is met pijn in het hart dat ik moet meedelen dat ik de Giro d’Italia zal verlaten door een positieve coronatest bij een routinecontrole. Mijn ervaring hier is heel speciaal geweest en ik keek ernaar uit om de komende twee weken te blijven strijden. Ik wil de staf en de ploegmaats die zich in de voorbereiding op deze Giro hebben opgeofferd bedanken”, schrijft Evenepoel daar. “Ik ben nog steeds heel trots op de wedstrijd te verlaten met twee ritzeges en vier roze truien. Grazie mille, Remco.”

Het is momenteel nog niet duidelijk wat de volgende doelen zullen zijn van Remco Evenepoel.

Meer
Lees meer...