Remco Evenepoel rijdt volgend seizoen de Giro d’Italia en blijft dus weg uit de Tour

De kogel is door de kerk: Remco Evenepoel zal volgend wielerseizoen aan de start verschijnen van de Ronde van Italië. Dat was van bij het begin het plan, maar door zijn zege in de Vuelta en op het WK gingen er stemmen op om het Belgische wonderkind meteen naar de Tour de France te sturen. Quick Step-Alpha Vinyl blijft nu echter bij zijn oorspronkelijke plan.

Remco Evenepoel was afgelopen wielerseizoen zonder discussie een van de beste renners ter wereld. De 22-jarige Belg pakte 15 overwinningen waaronder de klassieker Luik-Bastenaken-Luik, de Vuelta a España en het wereldkampioenschap in het Australische Wollongong.

Openstaande rekening met Giro

Vooral zijn overwinning in de Ronde van Spanje was indrukwekkend en boven verwachting. Het was voor Remco Evenepoel namelijk nog maar de tweede grote ronde in zijn carrière. In 2021 stond hij ook al aan de start van de Giro, maar moest hij na een relatief goede eerste week uiteindelijk vroegtijdig opgeven. Uit de analyse achteraf bleek toen dat Evenepoel overtraind en te mager aan de Ronde van Italië was begonnen. Bovendien was hij nog herstellende van zijn zeer zware val in de Ronde van Lombardije een jaar eerder.

Evenepoel heeft dus nog een rekening openstaan met de Giro. Bovendien is het ook een logische volgende stap na zijn goede prestaties in de Vuelta. De Giro wordt door de meeste experts namelijk beschouwd als de tweede zwaarste grote ronde.

Ronde van Frankrijk in 2024?

Vooral na de overwinning van Evenepoel op het WK wielrennen hoopten sommige volgers dat de jonge Belg in 2023 toch voor de Ronde van Frankrijk zou kiezen. Zijn topprestaties in 2022 bewezen namelijk dat hij klaar is voor de Tour. Bovendien vinden velen dat de regenboogtrui aanwezig hoort te zijn op de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Maar Quick Step-Alpha Vinyl wijkt dus niet af van hun oorspronkelijk plan. Dat bevestigde Evenepoel nu zelf op sociale media in een korte video. “Ciao tutti! Ik ben op dit moment in Italië op verkenning voor een aankondiging die ik nu ga doen: ik ga in 2023 de Giro rijden. Ik keek er heel hard naar uit. Het wordt sowieso heel speciaal in de regenboogtrui”, klinkt het daarin.

3 tijdritten

Het filmpje werd ook gedeeld op de sociale media van de Giro d’Italia. De Italiaanse organisator is uiteraard trots dat de wereldkampioen aan de start van hun wedstrijd verschijnt. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan om hem te overtuigen. De drie tijdritten op het parcours voor een totaal van 70,6 tijdritkilometers zijn namelijk op het lijf geschreven van Remco Evenepoel. De Giro d’Italia wordt verreden van zaterdag 5 mei tot zondag 28 mei 2023.

Meer
Lees meer...