Wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel krijgt huldiging op Grote Markt in Brussel

Op 2 oktober 2022 zal Remco Evenepoel gehuldigd worden op de Grote Markt van Brussel om zijn overwinning op het wereldkampioenschap wielrennen te vieren. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close bekendgemaakt.

De nog steeds maar 22-jarige Remco Evenepoel mag zich met recht en rede misschien wel de beste wielrenner van 2022 noemen. De Belg pakt in totaal 15 zeges, met daarbij onder andere het monument Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastián, de Ronde van Spanje en als kers op de taart het wereldkampioenschap afgelopen zondag.

Met zijn winst in de Vuelta a España maakte Evenepoel een einde aan een periode van 44 jaar zonder Belgische zege in een grote ronde. Ook op een nieuwe wereldtitel moest ons land tien jaar wachten, sinds de zege van Philippe Gilbert in 2012 in Valkenburg. Nooit eerder kende België een periode waarin het zo lang moest wachten op een nieuwe zege op het WK wielrennen.

Van Schepdaal naar Brussel

Meer dan reden genoeg dus om Remco Evenepoel in de bloemetjes te zetten. En dat zal dan ook gebeuren op 2 oktober 2022. Dan vertrekt Evenepoel vanuit zijn geboortedorp Schepdaal naar Brussel, om daar op de Grote Markt gehuldigd te worden.

Dat plein mocht de voorbije jaren al meermaals Belgen ontvangen die zich sportief hadden onderscheiden. Zo stroomde het in 2018 vol voor de derde plaats van de Rode Duivels op het WK voetbal. Enkele maanden later mochten de Red Lions er hun wereldtitel hockey komen vieren en na de Olympische Spelen in Tokio kregen de Belgische medaillewinnaars er een huldiging.

Meer
Lees meer...