Marokkaanse nagerechten: ze zijn zoet, gemakkelijk te maken en vooral heel lekker. Wil je het graag zelf proeven? Dan zijn hier alvast 13 heerlijke Marokkaanse dessertjes die echt het proberen waard zijn:
1. Deze keneffa is lekker met frambozen of aardbeien
Keneffa is een heerlijk zoet nagerecht dat bestaat uit filodeeg, amandelen, kaneel, custard en oranjebloesem. Het receptje vind je hier.2. Chebakia zijn honingkoekjes die meestal tijdens de ramadan worden gemaakt
Het receptje vind je hier.3. Lust je graag amandelen? Dan moet je deze amandelbriwat zeker proeven
Het receptje vind je hier.4. Ook m’hencha of Marokkaanse slang met amandelpasta is het proberen waard
Het receptje vind je hier.
5. Net als deze honing-griesmeelcakejes met sinaasappelstroop
Het receptje vind je hier.
6. Deze fekkas of Marokkaanse zoete broodjes zijn om duimen en vingers bij af te likken
Het receptje vind je hier.7. Je verwacht het misschien niet, maar sfenj of Marokkaanse donuts zijn lekker luchtig
Het receptje vind je hier.8. Deze seffa van vermicelli met rozijnen is een gestoomd nagerecht
Het receptje vind je hier.9. Als je zin hebt in taart, kan je kiezen voor pastilla met melk en amandelen
Het receptje vind je hier.10. Harscha, Marokkaanse koekjes, zijn ideaal voor bij de thee
Het receptje vind je hier.
11. Als je geen plek meer hebt voor de koekjes, kan je het houden bij een Marokkaanse muntthee
Het receptje vind je hier.
12. Ooit al gehoord van baghrir? Ze worden ook wel eens duizend-gatenpannenkoeken genoemd
Het receptje vind je hier.
13. Tot slot mogen deze kahb gasal of Marokkaanse gazellenhoorntjes niet ontbreken in dit lijstje
Het receptje vind je hier.