Zolang moet een vrijpartij duren om van goede seks te kunnen spreken

Zolang moet een vrijpartij duren om van goede seks te kunnen spreken

Er is een link tussen de duur en de kwaliteit van seks. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Pennsylvania State University. Een te korte of echt te lange vrijpartij worden niet als goede seks beschouwd. Maar wat dan wel?

Seks die langer dan een half uur duurt is “een situatie die rijp is voor teleurstelling en ontevredenheid”, concluderen onderzoekers Eric Corty en Jenay Guardiani van de Amerikaanse Pennsylvania State University. Ze onderzochten wat de ideale time frame is om zo goed mogelijke seks te hebben. Om dat te achterhalen interviewden ze 50 psychologen, dokters, sociaal werkers, huwelijkstherapeuten en verplegers die de voorbije jaren opgeteld duizenden patiënten hebben behandeld.

Koppige stereotiepen

De aanleiding van het onderzoek was “mythes de wereld uit te helpen en mannen en vrouwen een realistisch beeld te geven van hoe lang seks duurt om teleurstellingen en stoornissen te voorkomen”. Daar blijkt wel degelijk sprake van te zijn, aldus de onderzoekers. “Het beeld dat een man of vrouw heeft van zijn of haar seksueel functioneren maar ook dat van de partner ligt voor een stuk aan formele en informele boodschappen in de maatschappij.”

En daar lijkt een schoentje te wringen. “Helaas kent de populaire cultuur van vandaag koppige stereotiepen over seks. Heel wat mannen en vrouwen geloven blijkbaar in de fantasiewereld van grote penissen, staalharde erecties en seks die een hele nacht duurt.”

Memorabele vrijpartij

En om dan nu tot het hoogtepunt van dit artikel te komen en mythes voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen: ja, er blijkt wel degelijk een verband tussen de kwaliteit van seks en hoe lang die duurt. Eén tot twee minuten blijkt een te korte vrijpartij te zijn om van echt goede seks te kunnen spreken. Vanaf drie tot zeven minuten zit je aan een gemiddelde beurt.

De ideale vrijpartij duurt zeven tot – afhankelijk van de personen in kwestie – wel dertien minuten. Alles vanaf tien à dertien minuten tot een half uur is te lang. En zoals de inleidende quote al aanhaalde, kan dat laatste blijkbaar enkel leiden tot “teleurstelling en ontevredenheid.” Voor alle duidelijkheid: voorspel en knuffelen achteraf werd voor het onderzoek niet meegerekend.

Make it a little longer

Memorabele vrijpartijen duren volgens het onderzoek dus ideaal tussen de zeven en dertien minuten. Gemiddeld vrijen mensen echter slechts zo’n vijf minuten, dus dit onderzoek is eigenlijk goed nieuws. Make it a little longer en wie weet welke fantastische ontdekkingen je daardoor doet. Met of zonder timer?;-)

iStock

Gesponsorde artikelen