Left Right
scrollTop top

Zomerakkoord eindelijk rondgeraakt, al bij al amper iets veranderd


Zomerakkoord eindelijk rondgeraakt, al bij al amper iets veranderd

De regering heeft gisterenavond laat dan toch een definitief akkoord bereikt over het Zomerakkoord. Het ontlast bijklussen komt er, maar het zal beperkt blijven tot 500 euro per maand, zoals oorspronkelijk was gepland.

Al bij al is er amper iets veranderd in de definitieve akkoorden. Er werd dus beslist dat het opnieuw slechts mogelijk wordt om 500 euro bij te verdienen in het systeem met een maximum van 6.000 euro per jaar. In oktober werd het maandmaximum nog opgetrokken van 500 naar 1.000 euro per maand.

Voor de effectentaks komt er een antimisbruikregeling. Wie aandelen op een effectenrekening heeft en die weghaalt van zijn effectenrekening, die zal het eerste jaar dat hij of zij dat doet belast worden als hij of zij op die manier belastingen probeert te ontwijken.

Er is ook beslist dat de fiscale vrijstelling van opbrengsten uit beleggingen in 2019 zal opgetrokken worden van 627 euro tot 800 euro.

Het kernkabinet heeft ook een akkoord bereikt over de car for cash-regeling. Dat is een regeling over het systeem van de mobiliteitsvergoeding, waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor geld. Dat voorstel wordt in januari verder onderzocht met de sociale partners.

Ook aan de hervorming van de vennootschapsbelasting is nog wat gesleuteld. Zo wordt de fiscale consolidatie een jaar vervroegd, maar tegelijkertijd treden enkele regels tegen belastingontwijking een jaar vroeger in werking.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…