Blankenberge is zes weken lang de gaststad voor ‘Zomerhit 2023’

Vorig jaar vonden de shows van Zomerhit 2022 plaats in Bredene, De Panne en Blankenberge. Dit jaar is dat anders. Blankenberge zal gedurende de hele zomer de gaststad zijn voor zowel de studio van Radio2 als de Zomerhit-televisieshow van Eén.

De Zomerhit van vorig jaar was Lekker blijven hangen van Margriet Hermans, verkozen door de Eén-kijker en de Radio2-luisteraar. Ook dit jaar maken twintig artiesten kans op de Zomerhit. En in Vlaanderen is dat een felbegeerde prijs. De hele zomer lang moeten de artiesten shows geven op het strand van Blankenberge. Op 19 augustus is het dan eindelijk zover: de finale.

Zes weken Blankenberge

Dit jaar trekt Zomerhit een hele zomer naar Blankenberge. Vorig jaar was dat anders, toen waren de shows verdeeld over Bredene, De Panne en Blankenberge. De finale vond toen plaats in de laatste badstad. Maar na de geslaagde samenwerking van vorig jaar, zetelen Zomerhit 2023 en Radio2 een hele zomer lang exclusief in Blankenberge.

Bron: DIRK WAEM/BELGA MAG/AFP via Getty Images

Er zullen twee locaties zijn in Blankenberge. Radio2 zal van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus uitzenden vanop de Belgium Pier in Blankenberge. De Zomerhit-televisieshow van Eén krijgt dan weer een plek naast de vuurtoren. In totaal worden er zes afleveringen opgenomen. Op woensdag 12, maandag 17 en dinsdag 18 juli zijn er live optredens. En op woensdag 2, donderdag 3 en zaterdag 19 augustus vinden de laatste drie shows plaats, met op 19 augustus de finale.

Anders dan vorig jaar

Vorig jaar werden twintig nummers genomineerd voor de Zomerhit 2022. Na vijf shows in De Panne, Bredene en Blankenberge koos het publiek uiteindelijk tien finalisten. Die passeerden allemaal de revue tijdens de finaleshow in Blankenberge, die live werd uitgezonden.

Margriet Hermans tijdens Zomerhit 2022.- Bron: DIRK WAEM/BELGA MAG/AFP via Getty Images

Dit jaar zal alles dus in Blankenberge plaatsvinden, van Radio2 tot de eerste shows tot de finale.

Meer
Lees meer...