Zonder twijfel coolste gadget van het moment: zwevende speakers

Het is niet makkelijk om echt te innoveren in de audiowereld, maar een bedrijf uit het Californische Oakland doet het toch. Met zwevende speakers nog wel. Ja, de speakers zweven letterlijk boven hun basisstation.

Wingardium Leviosa! Nee, er is geen toverspreuk nodig om een voorwerp te laten zweven. Gewoon wat magnetische krachten en je hebt maglev-speakers (magnetic levitation, of magnetisch zweven). Magie of niet, de Om/One-speaker ziet er zo’n twee centimeter boven het basisstation geweldig uit. Terwijl de speaker zweeft kan je die ook gewoon draaien in de richting waarin je het geluid wil sturen.

Bellen met een zwevende bal

Maar de Om/One is meer dan gewoon een zwevende speaker, al waren we gewoon met die zwevende speaker ook verkocht hoor. Nee, de gadget heeft ook een ingebouwde microfoon, en je kan er in combinatie met je smartphone dus ook mee bellen.

Volgens de makers heeft de Om/One naast de coolheidsfactor ook nog functionele voordelen ten opzichte van de concurrentie. Zo zou het toestel met 3 watt aan 110 decibel geraken, terwijl de concurrentie daar 9 tot 10 watt voor nodig heeft. Je kan de bal ook gewoon meenemen, en de interne accu zorgt voor 15 uur aan geluid.

En wat moet dat kosten? Het toestel ligt nog niet in de winkel, maar wil je het in december geleverd krijgen dan betaal je hier 179 dollar (133 euro). Shut up and take our money! 

Meer
Lees meer...