Left Right
scrollTop top

Zuid-Korea trekt naar de stembus en daarbij horen bijzondere filmpjes met dansende politici


Zuid-Korea verkiezingen
© Twitter/originele beelden SBS

Vandaag, op woensdag 7 april, vinden tussentijdse verkiezingen plaats in Zuid-Korea. Daarbij worden de verkozenen die uit hun functie ontslagen zijn, afgetreden zijn of overleden zijn, vervangen. Net zoals bij ons worden de resultaten meegedeeld in een verkiezingsshow, al ziet die er in Zuid-Korea toch wat anders uit dan bij ons.

De inwoners van 21 Zuid-Koreaanse districten trekken vandaag naar de stembus om nieuwe verkozenen te bepalen. Alle kanshebbers om verkozen te worden, verschijnen daarom in de verschillende verkiezingsshows op de Zuid-Koreaanse televisie. En dat doen ze op een bijzondere manier.

Dansende politici

Tijdens de verkiezingshows krijgt de kijker niet alleen de grafieken te zien met de percentages van het aantal stemmen, maar ook filmpjes van de politici in kwestie. En die tonen hoe ze zich voelen bij de scores met een dansje. De politicus die aan de leiding staat danst zo een pak enthousiaster dan degene die achterop hinkt.

Het geheel wordt ook vergezeld van opzwepende muziek en een heus achtergrondballet. Voor ons lijkt dit enorm vreemd, maar in Zuid-Korea is het de normaalste zaak van de wereld.

Herverkiezingen

De belangrijkste verkiezing in Zuid-Korea vandaag is die van de nieuwe burgemeester van Seoul. Park Won-soon was negen jaar lang de burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Maar in juli 2020 werd hij beschuldigd van seksueel wangedrag. Een dag later verdween Park. Niet veel later werd hij dood teruggevonden.

Alles wijst erop dat de voormalige burgemeester zelfmoord pleegde naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel wangedrag. Sinds zijn dood was Seo Jung-hyup vervangend burgemeester van Seoul, maar hij zal nu vervangen worden door een nieuwe verkozen burgemeester.

Ook in de tweede grootste stad van Zuid-Korea, Busan, wordt vandaag een nieuwe burgemeester gekozen. De voormalige burgemeester Oh Keo-don trad daar zelf af nadat ook hij beschuldigd werd van seksueel wangedrag.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428