Left Right
scrollTop top

Wereldwijde verontwaardiging na dood Zuid-Koreaanse peuter die verwaarloosd werd door adoptieouders


Jeongin
© SBS

De hashtag #정인아_미안해 is momenteel nummer 1 worldwide trending. En het verhaal achter de hashtag is hartverscheurend. De hashtag vertaalt letterlijk naar “Sorry Jeong-in” en kwam er na het overlijden van de 16 maanden oude Zuid-Koreaanse peuter Jeong-in.

Waar adoptie meestal een mooi verhaal hoort te zijn, werd het voor de Zuid-Koreaanse Jeong-in het tegenovergestelde. Ze werd geadopteerd toen ze amper zeven maanden oud was, maar overleed 271 dagen later omdat ze verwaarloosd werd door haar adoptieouders.

Verwaarlozing

Jeong-in werd in september 2020 binnengebracht in het ziekenhuis met ernstige verwondingen. Volgens haar adoptieouders ging het om een ongeval, maar de artsen ontdekten al snel dat de verwonding het gevolg waren van verwaarlozing. Haar volledige lichaam stond vol blauwe plekken en enkele van haar botten waren gebroken.

Na de autopsie bleek dat de peuter al acht maanden mishandeld werd, wat dus betekent dat de mishandelingen begonnen toen ze amper een maand op haar nieuwe thuis verbleef. In de opvang werden de verwondingen van Jeong-in al opgemerkt en werden deze ook doorgegeven aan de politie. Maar die greep pas in na het overlijden van de peuter. Bij de adoptieouders werden toen meer dan 800 video’s gevonden waarop te zien was hoe ze Jeong-in mishandelden. De ouders werden meteen opgepakt en riskeren een gevangenisstraf van enkele jaren.

#정인아_미안해

Jimin Weverse Jeong-in
Weverse

Het verhaal kwam opnieuw onder de aandacht door een recente uitzending van het programma Unanswered Questions. Die riep op tot een campagne en een petitie om gerechtigheid te vragen voor de kleine Jeong-in en naast de adoptieouders ook de politie verantwoordelijk te stellen voor de dood van de peuter. Daarnaast zijn er ook vragen over de adoptieprocedure in Zuid-Korea.

De hashtag #정인아_미안해, letterlijk “Sorry Jeong-in”, verwijst naar hoe iedereen de peuter in de steek liet en niet op tijd ingreep. De hashtag werd al gedeeld door verschillende Zuid-Koreaanse celebrities, waaronder ook Jimin van BTS. Daardoor werd de hashtag ook opgepikt in de rest van de wereld en werd het verhaal van Jeong-in wereldwijd bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…