10 dingen die je nog niet wist over Shakira

Het nieuwe album van Shakira is een feit. Haar self-titled album “SHAKIRA” is een mix van rock, folk, reggae en dance. Dit album zal het ongetwijfeld goed doen in de hitlijsten, dat weet iedereen. Maar wat weten we nog niet over deze Colombiaanse schone?

1. FAMILY Shakira is de jongste van 9 kinderen. Ze heeft 6 halfbroers en 2 halfzussen.

My Shaki blog

2. LEGEND Shakira kreeg een 5 meter hoog standbeeld van haarzelf met een gitaar in haar geboortestad Barranquilla in Colombia. 

3. FACEBOOK Op Facebook heeft Shakira de meeste ‘likes’ ter wereld. Haar pagina op de sociale netwerksite heeft 86 miljoen volgers.

Facebook

4. NAME Shakira is afgeleid van het woord “Shukram” wat “dankbaar” wil zeggen in het Arabisch.

5. TRAUMA Shakira won een zangwedstrijd voor kinderen, maar haar leerkracht muziek vond dat ze “klonk als een geit”.

6. INTELLIGENT Shakira heeft een IQ van 140 en behoort daardoor tot de top 2% van slimste mensen. Zo spreekt ze vloeiend Engels, Spaans, Italiaans en Portugees.

7. PERFECTIONIST Als er iets haar onzeker maakt, dan is het haar kapsel. Regelmatig probeert ze iets anders uit. Beoordeel zelf welke haarstijl het meest geslaagd is.

8. GIRL’S BEST FRIEND In tegenstelling tot de meeste vrouwen, houdt Shakira niet van juwelen. Enkel ringen kunnen haar bekoren. In extreme mate zelfs: ze heeft een persoonlijke collectie van wel 200 exemplaren.

9. CHARITY Shakira is de jongste UNICEF goodwill ambassadeur ooit. Hier zie je haar op missie in Bangladesh.

Ojos de Shakira

10. CHILDREN’S BEST FRIEND Shakira nam enkele jaren geleden een liedje op voor de kindershow “Dora the explorer”. Het liedje heette “todos juntos”, dat is Spaans voor “allemaal samen”.

Que Es
Meer
Lees meer...