10 fantastische landen die je ook kan bezoeken als je krap bij kas zit

Een goedkope vakantie = vieze hotelkamers en kakkerlakken? Denk maar snel iets anders! Er zijn immers veel fántastische bestemmingen, waar je met een klein budget naartoe kan. Laat je vrienden maar stoefen over hun superdure citytrips. Jij ziet minstens even mooie landen én je bent minder centen kwijt.  Deze 10 plaatsen wil je voor geen geld van de wereld missen. 

1. Griekenland

iStock

Nergens in Europa is het zo goedkoop reizen als in Griekenland. Het land werd dan ook enorm hard getroffen door de crisis. Toerisme is er nu erg belangrijk.

Travel tip: De prachtige kunstlijn van Corfu, dé ideale manier om de Griekse sfeer op te snuiven. Of Athene, voor een culturele uitstap. De beroemde Acropolis en de vele musea zijn praktisch gratis!

2. Spanje

iStock

Wie naar Spanje reist, heeft niet veel dineros nodig. Spanje lijdt net als Griekenland erg onder de crisis en rekent dus ook op meer toeristen. Dé grote reden dus om nu meteen je reis te boeken. Jij offert je wel op voor de goede zaak. !Qué sera, sera!

Travel tip: Het pittoreske Alquézar, dat op een rotsige heuvel ligt, met zijn fantastische kloven. Vergeet de Grand Canyon! Stap, zeil, spring, duik en zwem in de Spaanse Pyreneeën. 

3. Roemenië

istock

Reizen naar Oost-Europa doe je écht bijna voor niets. Voor nog geen tien euro kan je er een leuk hostel vinden. Voordelig (én lekker) eten doe je aan de typische kraampjes die overal op straat te vinden zijn.

Travel tip: De Bucegi Mountains met als hoogtepunt (en dat is niet moeilijk op een hoogte van 2.200 m) de Bugeci Spinhx, een rots die lijkt op een leeuw met mensenhoofd. Egypte in Roemenië! 

4. Bulgarije

iStock

Bulgarije is een ander Balkanland dat erg goedkoop is. Bovendien zijn er weinig toeristen, waardoor je er erg op je gemak bent. Voor 26 euro per dag kan je er slapen, eten en drinken. Hoe meer naar het Oosten je gaat, hoe goedkoper.

Travel tip: Het klooster van Rila is het Jeruzalem van Bulgarije. Het bevindt zich midden in de bergen, enkel de wandeling ernaartoe is al de moeite! Melnik, het kleinste stadje van Bulgarije met de grootste en beste wijnkaart van het land is ook een bezoekje waard. 

5. Cambodja

iStock

Cambodja is een van de goedkoopste landen in Azië. Een hostel kost er tussen de drie en de zes euro, en voor iets meer dan 25 euro heb je een hotelkamer mét zwembad. Voor nog geen vijf euro heb je er een ontbijt, middagmaal én diner.

Travel tip: De Ta Prohm-ruines in Ankhor, waarvan de torens en muren verstopt zitten onder de bladeren van de jungle. Of ga zeilen op Tonle Sap, een meer dat een klein riviertje wordt tijdens het droogseizoen. 

6. Sri Lanka

iStock

Het kleinste land van de Noord Indische Oceaan heeft de prachtigste botanische tuinen, en de meest rustgevende tempels en theeën. Het is niet het goedkoopste land op de lijst, maar je krijgt écht waar voor je geld.

Travel tip: Kandy of de Tempel van de Tand, waar een hoektand van Budha himself zou liggen. Maar de stad is vooral prachtig door het mistige en mysterieuze klimaat. Regen en kobaltblauwe lucht wisselen elkaar af en zijn een echte eyecatcher. I want Kandy!

7. Bolivia

iStock

Bolivia is een van de goedkoopste landen in Latijns-Amerika. Voor een driegangenmenu in een restaurant ben je amper centen kwijt. Het eten is er lekker én goedkoop. Op de lokale marktjes wordt er bovendien gewoon verwacht dat je afbiedt.

Travel tip: Sucre, de hoofdstad is een van de goedkoopste steden in Latijns-Amerika. Door de prachtige witte koloniale gebouwen, wordt Sucre ook wel eens Ciudad Blanca genoemd. De stad is opgenomen in de Werelderfgoedlijst en zou dus ook op jouw lijstje met topbestemmingen moeten staan. 

8. Nicaragua

iStock

Nicaragua is zó trendy. Maar massatoerisme is er (nog) niet. Zelfs in het iets duurdere Granada heb je voor vier dollar gegeten. Nicaragua is een van de goedkoopste plaatsen om te drinken… Zeker de lokale biertjes en homemade rum kosten er niet veel. ¡Olé!

Travel tip: Kleine stadjes als Ometepe zijn perfect voor wie weinig budget heeft. Op San Juan Del Sur kan je naar hartenlust fuiven, surfen en eten. Voor een fiësta en een siësta moet je in Nicaragua zijn!

9. Argentinië

iStock

Wie naar Argentinië reist kan altijd rekenen op een verblijf in een gastgezin. Dé manier om geld te sparen en jezelf helemaal onder te dompelen in de Latijns-Amerikaanse sfeer. De periodes maart-juni en september-november zijn ideaal voor wie op zijn budget let én het is ook nog eens minder druk.  

Travel tip: Het bruisende nachtleven van Buenos Aires! De stad (het Parijs van Latijns-Amerika) is bovendien veel goedkoper dan Madrid of Barcelona. Stevige stapper? Bezoek dan zeker de Iguazu Falls. 

10. Nepal

iStock

Nepal is een van de goedkoopste landen ter wereld. Je geeft er niet meer uit dan 22 euro per dag. Bovendien is het de perfecte manier om te ontsnappen aan het hectische leven van de grote steden.

Travel tip: In de boeddhistische tempels van Bhaktapur (aan de Kathmandu Vallei) kan je volledig tot rust komen. Deze ervaring is gewoon priceless

Bronnen: Buzzfeed, The Lonely Planet, Elite Daily
Meer
Lees meer...