De 10 leukste hobby’s voor de lente

Ondanks de versoepelingen waarbij we toch al iets meer sociaal contact mogen hebben, snakken we massaal naar nog meer activiteiten om ons bezig te houden. Daarom ging onze redactie op zoek naar de 10 leukste hobby’s die je gezellig in de lente kan uitoefenen. 

Of het nu op jezelf, met je knuffelcontact of op veilige afstand met je bubbel is, NHA geeft je enorm veel keuze uit hun aanbod hobbycursussen. Van ‘Beauty en wellness’ tot ‘Computer’, je vindt er voor ieder wat wils. Wij zetten er alvast enkele op een rijtje:

1. Aquarellen

Aquarellen
Aquarellen

Wat ademt er meer lente dan aquarellen? Haal je innerlijke Picasso naar boven met deze cursus. Je leert er de verschillende materialen en technieken kennen zodat je stap voor stap prachtige meesterwerken schildert. Je hoeft trouwens gaan extra aankopen te doen want NHA voorziet voor jou een uniek starterspakket met al het nodige materiaal.

2. Yoga

Starten met Yoga
Starten met Yoga

Heerlijk in de zon bij het ontwaken van de dag. Met deze yoga cursus vind je ultieme innerlijke rust. Van verschillende houdingen tot verbanden tussen ademhaling, gevoel, gedachten en lichaam, je ontdekt het allemaal. Krijg les van de allerbeste trainers ter wereld die je stap voor stap door het programma begeleiden. Op en top zen!

3. Gitaar

Gitaarcursus
Gitaarcursus

Ben jij toch eerder een avondmens? Wat dacht je van een potje gitaar? Nu de dagen langer duren en het iets minder koud is, is het de perfecte moment om met je bubbel gezellig rond een kampvuur te vergaren en samen muziek te maken. Het maakt niet uit als je nog nooit een gitaar vastgehad hebt want in deze gitaarcursus begin je van 0.

4. Tuinarchitectuur

Tuinarchitectuur
Tuinarchitectuur

Vrienden ontvangen doe je natuurlijk het liefst in een propere tuin. Van viooltjes planten tot een vijver ontwerpen en aanleggen, in deze cursus leer je het allemaal. Je ziet er de beste grond-, tuin- en plantensoorten, tuinonderhoud, paden en terrassen in beton aanleggen… Inspiratie kan je direct halen uit De Tuinplanten Bijbel die je meegeleverd krijgt. Ontdek nu de tuinarchitectuur cursus.

5. Bloemschikken

Bloemschikken
Bloemschikken

Gaat de bovenstaande opsomming toch nét iets te ver? Houd het dan bij bloemschikken. De cursus bestaat uit 16 afwisselende lessen waar je zowel theorie als praktijk te zien krijgt. Je leert er het gereedschap, allerlei bloemsoorten en verschillende stijlen kennen. Fleur je woning op met de mooiste, zelfgemaakte bloemstukken. Ontzettend leuk op jezelf of met vriendinnen!

6. Taarten maken

Taarten maken
Taarten maken

En wat ruikt er naast bloemen ook immens lekker in huis? Juist ja, gebak! Als jij er tijdens de eerste lockdown nog niet ingevlogen was, stoomt deze cursus je nu in no time klaar van beginner tot volleerde patissier die de lekkerste taarten bakt. Maak kennis met allerlei smaken, versiering en het allerbelangrijkste uiteraard: kwaliteit. Ontdek nu de cursus Taarten maken.

7. Fotografie 

Fotografie
Fotografie

In de lente ontspringt zoveel nieuw leven. Waarom zou je dat niet op camera willen vastleggen? In deze cursus fotografie start je met een grondige kennis van apparatuur en materiaal. Daarna maak je kennis met de verschillende vormen van fotografie zoals modelfotografie, landschapsfotografie, sportfotografie… Uiteindelijk bepaal jij zelf wat je fotografeert, op welke plek en op welk moment.

8. Wijnkennis

Wijncursus volgen
Wijncursus volgen

Daten in tijden van corona is absoluut niet simpel. Na deze wijncursus maak je toch een blijvende indruk op jouw date wanneer de horeca weer open gaat. Je maakt kennis met de verschillende druivensoorten en wijnlanden, maar ook met de beginselen van de wijnbouw. Een extra leuk pluspunt: de cursus heeft enorm veel aandacht voor het proeven en keuren van wijnen!

9. Massage

Massage
Massage

Was je date een succes? Met deze cursus krijg je de kunst van het masseren in de vingers. Naast de allerfijnste technieken wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de theorie. Van een ontspanningsmassage aan de rug tot het opstellen van een behandelplan, je leert het allemaal.

10. Sieraden maken

Eigen sieraden ontwerpen
Eigen sieraden ontwerpen

Altijd al gedroomd van je eigen sieraden ontwerpen en maken? Maak stap voor stap kennis met alle diverse technieken en materialen. NHA voorziet voor jou trouwens een startpakket zodat je direct aan de slag kan gaan. Pronken maar met die parels!

Nu met Gratis Tablet of Headphone!

Wie met een cursus start krijgt er nu een gratis tablet (+ toetsenbord) of een headphone (met noise cancelling) bij! Met meer dan 85 jaar ervaring is NHA de ideale partner om te starten met een nieuwe hobby, je droom achterna te gaan of zelfs een nieuwe job te vinden.

Meer
Lees meer...