10 nieuwe coronabesmettingen in België: totaal nu op 23 patiënten

Er zijn 10 nieuwe mensen besmet met het coronavirus in ons land. Dat maakt de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid bekend. In totaal staat de teller nu op 23 patiënten in België. Een van hen is een ambtenaar bij het Europees Defensieagentschap. Hij keerde pas terug van een missie in Italië waar de uitbraak van het virus een stuk grootschaliger is dan bij ons.

Er zijn vandaag 10 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in ons land. Dat meldt onder meer de VRT. Het laboratorium van de KU Leuven voerde gisteren 495 tests uit en nu blijken 10 mensen positief getest te hebben.

9 van de 10 nieuwe patiënten liepen het virus op in Noord-Italië. Ze zitten met een infectie aan de bovenste luchtwegen en griepachtige symptomen. De patiënten blijven momenteel in thuisisolatie. Eén van de nieuwe patiënten is een ambtenaar van het Europees Defensieagentschap. Hij raakte besmet op een missie in Italië en is al sinds 23 februari terug in België.

In België besmet

Er zit ook voor het eerst een besmette persoon tussen die in ons land besmet raakte. Het gaat om een man uit Eupen die momenteel in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel ligt met een zware longontsteking.

In totaal raakten al 23 mensen in België besmet met het virus. De FOD Volksgezondheid roept mensen die in Noord-Italië op reis geweest zijn, op om tot twee weken na hun terugkeer op te letten of ze niet met ziektesymptomen zitten.

Eigen mondmaskers eerst

Verder onderzoekt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) of Belgische textielbedrijven mondmaskers voor dokters en verpleegkundigen kunnen maken. Die maskers moeten ervoor zorgen dat het medisch personeel niet besmet wordt. De bevoorrading van mondmaskers uit China is helemaal stilgevallen na de uitbraak van het coronavirus. De ziekenhuizen in ons land hebben nog maar een kleine voorraad mondmaskers. De Block hamert erop dat de mondmaskers hoe dan ook wel technisch en hygiënisch in orde moeten zijn.

Meer
Lees meer...