10 verborgen trucjes die Snapchat nog zaliger maken

10 verborgen trucjes die Snapchat nog zaliger maken

Opgelet Snapchat-fans! Er zijn heel wat verstopte functies op onze favoriete applicatie die we nog niet kenden. Zo kan je meer tekens aan je snap toevoegen dan normaal kan, meer dan één filter toevoegen, de naam van je vrienden veranderen en nog veel meer. Hieronder vind je 10 verborgen trucjes die ons nóg meer plezier aan de app zullen bezorgen! 

1. Laat de oude grappige filters herrijzen door de datum op je gsm te veranderen

Snapchat | Newsmonkey

Mis je de oude lenses? Wil je graag nog eens een regenboog uitkotsen of eruitzien als een zombie? Door bij je instellingen de “automatische tijd en datum” uit te zetten en de datum aan te passen, kan het. Je stelt gewoon de datum in van toen je de lens die je wil gebruiken nog kon gebruiken.

Let wel op: het is waarschijnlijk geen goed idee om de oude datum lang te laten staan, want dan kan je problemen krijgen bij andere apps. Wanneer je snap verstuurd is, zet je dus beter de datum terug!

2. Gebruik twee filters op één snap

Snapchat | Newsmonkey

Als je echt niet kan kiezen tussen de geofilter en één van de andere filters, hebben we goed nieuws: je hoeft helemaal niet te kiezen! Je swipet gewoon naar de filter die je wil. Daarna hou je een vinger ingedrukt op het scherm (maakt niet uit waar) en swipe je met een andere vinger naar de andere filter die jij wil. Je moet misschien even oefenen voor je het onder de knie hebt, maar eens je het systeem doorhebt, kan je de coolste dingen doen. Score!

3. Beveilig je account extra in slechts twee stappen

Snapchat | Newsmonkey

Als je je account nog wat beter wil beveiligen, kan je een extra controle instellen. Vanaf je dat gedaan hebt, kan je je niet meer inloggen vanop een ander toestel tot je via sms een bepaalde code verstuurt.

Hoe stel je nu die extra beveiliging in? Wel, je gaat naar de instellingen van de applicatie en selecteert ‘login verificatie’. Daar kan je ook het nummer veranderen dat samen gaat met het account. Dat kan handig zijn als je de verificatiecode graag op een ander nummer wil ontvangen.

4. Verander de naam van je vrienden

Snapchat | Newsmonkey

Als je in het chatvenster van de app zit, kan je makkelijk meer gedetailleerde gegevens zien van de vriend waar je mee aan het chatten bent. Daar kan je naast het aantal punten van je Snapchat-vriend zien, maar ook zijn naam veranderen, hem blokkeren of het chatgesprek verwijderen!

Het kan handig zijn om de naam van je vrienden veranderen, zeker als je veel Snapchat-vrienden hebt. Als je een “a_” voor de namen zet, komen ze bovenaan je lijst te staan aangezien Snapchat je vrienden rangschikt op alfabetische volgorde. Zo kan je overbodig scrollen vermijden als je vaak naar dezelfde mensen snaps stuurt, maar ze vanonder in je lijst staan.

Door op de naam van je contact te drukken en ingedrukt te houden, kom je op een gelijkaardig menu. Via dat menu kan je ook de naam veranderen, een snap of bericht sturen en zijn Snapchat-code zien.

5. Omzeil het maximum aantal tekens bij de boodschap op je snap

Snapchat | Newsmonkey

Een handig trucje om het maximum aantal tekens op je snap te omzeilen, is door de applicatie Kladblok te gebruiken. Selecteer daar enkele lijnen lege tekst, kopieer die lijnen en plak ze uiteindelijk op je snap.

Je moet wel lege tekst (spaties) kopiëren en plakken in het tekstvak van je snap. Gewoon een langere tekst kopiëren en plakken werkt niet. Nadien kan je door je cursor te verplaatsen in de spaties op je tekstvak in je snap gewoon typen en zo de extra tekens gebruiken. Als dat niet handig is?!

6. Zet de reisstand aan en bespaar mobiele data én batterij

Snapchat | Newsmonkey

Iedereen die snapchat veel gebruikt, weet dat de app je batterij echt kan leegzuigen. Om dan nog te zwijgen van de mobiele data die de app verbruikt … Daarvoor is een heel handige functie: de reisstand. Die voorkomt dat de app automatisch snaps en verhalen downloadt. Je kan door de reisstand aan te zetten zelf kiezen of een verhaal of snap al dan niet downloadt.

Om de reisstand in te schakelen, ga je naar de instellingen van de app. Daar kan je naar ‘beheren’ gaan en de reisstand aan- en uitzetten.

7. Voeg nieuwe vrienden toe in een vingerknip

Snapchat | Newsmonkey

De nieuwe functie ‘Voeg mensen in de buurt toe’ zorgt ervoor dat je je vrienden kan toevoegen zonder hun naam of nummer. Als je naar de pagina gaat waar je vrienden kan toevoegen, selecteer je ‘Voeg mensen in de buurt toe’. Een echte shortcut!

8. Gebruik emoji’s om je snap meer kleur te geven

Snapchat | Newsmonkey

Je kan nu de emoji-stickers gebruiken om je snap een gekleurde gloed te geven. Voeg een emoji toe op je snap in de kleur die je wil. Vergroot de sticker door in te zoomen met je twee vingers zodat hij heel je scherm inneemt en de rand van de sticker begint te vervagen. Als je het vervaagde deel van de sticker op je snap zet, lijkt het op een soort van kleurenfilter.

Op YouTube vind je een paar handige filmpjes die tonen wat je allemaal kan doen met de verschillende Emoji-stickers en kleuren.

Check hier zo’n filmpje :

9. Ontdek wat de emoji’s naast je vrienden in je vriendenlijst precies betekenen en verander ze

Snapchat | Newmonkey

De functie ‘beste vrienden’ zal waarschijnlijk voor eeuwig en altijd tot het verleden horen, maar door de emoji’s kan je op een leuke manier zien hoe je met je snapchat-vrienden omgaat. Verstopt bij ‘extra services’ die je vind bij de instellingen van de app kan je alles vinden over deze functie.

10. Te donker? Zet de camera op nachtstand

Misschien is het je al opgevallen: als je een snap wil maken wanneer het donker is, verschijnt er linksboven een icoontje met een maan. Als je op dat maantje drukt, zet je een soort van nachtstand aan en wordt je beeld een stuk lichter. Handig!

Newsmonkey heeft nu ook een Snapchat-account: newsmonkey.be. Toevoegen die handel!

Newsmonkey

Gesponsorde artikelen