11 redenen waarom je het Zweedse geluk van lagom moet uitproberen

Ken jij de Zweedse levensfilosofie, lagom? Het is een soort therapie, waarbij je op zoek gaat naar evenwicht op alle niveaus. “Het kost weinig om gelukkig te zijn”, zegt je dat iets? Maar hoe bereik je dat precies? Hier zijn 11 redenen waarom je absoluut moet beginnen aan lagom! 

1. Je hoeft niet meer naar perfectie te zoeken …

Eén van de principes van lagom is het vinden van het juiste evenwicht. Het werk of de doelen die je jezelf stelt moeten ‘juist genoeg’ zijn. Het is niet nodig om je kapot te werken aan een taak om de top te bereiken! Plotseling hoef je jezelf niet meer te vergelijken met anderen.

2. … en je hebt veel pauzes op het werk

Deze pauzes worden ‘fika‘ genoemd. Het principe is dat je zowel in de late ochtend als in de late namiddag gezamenlijk met je collega’s pauze neemt. Het doel? Samen een kop koffie drinken en een hapje eten, alles behalve praten over het werk. Nu enkel nog je baas overtuigen. 😉

3. Je maakt heel wat plaats vrij …

Het doel is hier om je te ontdoen van nutteloze dingen en om enkel voorwerpen die je leuk vindt én functioneel zijn te houden. Uiteindelijk zal je zien dat je huis beetje bij beetje netter wordt.

4. … ook in je kleerkast …

“Ik heb niets om aan te trekken”, heb je sowieso al eens gezegd, ook al barst je garderobekast van de kleren. Waarom zou je die skiuitrusting bijhouden als je toch nooit meer op de latten zal staan? Heb je een goede reden om die versleten schoenen nog op te bergen in je kast? Tijd om op te ruimen! Bekijk rustig alles in je kleerkast en hou enkel de essentiële stukken bij.

5. Vergeet ook zeker je badkamer niet

Wat is het nut van die 30 verschillende doucheproducten in de kast als je steeds dezelfde gebruikt? Waarom zou je al die fonds de teint verzamelen of wekelijks je collectie nagellak aanvullen? Sorteren die handel! Daarnaast is één van de principes van lagom om zo natuurlijk mogelijk te blijven. Dus kilo’s make-up op je gezicht smeren is not done.

6. Je creëert thuis je eigen ontspanningsruimte

Je zal het zien, een ‘mysig( = Zweeds voor ‘aangenaam & gezellig’) ruimte is geweldig om te ontspannen! Een klein hoekje met zachte verlichting, zonder scherm of overbodige voorwerpen die je kunnen afleiden. De ideale plek om na een lange dag weer volledig tot rust te komen.

7. Plus, je hebt de kans om gezond te eten en te drinken

Eén regel: vermijd junkfood! Leg de focus op gezonde en lokale voedingsmiddelen en je zal snel resultaat zien. Maar natuurlijk mag je af en toe eens zondigen, om jezelf te verwennen. En wanneer je wil genieten van een lekkere limonade met een fruitige en verfrissende smaak, kies dan voor Spa Fruit! Deze drankjes bevatten enkel natuurlijke ingrediënten, zalig toch?

8. Je concentreert je volledig op het heden

Het principe is simpel: leef in het hier en nu. Laat dat knagende gevoel, je slechte keuzes uit het verleden en spijt achterwege en verdoe je tijd niet met het stellen van te ambitieuze doelen. Geniet van het moment!

9. Je bent heel close met je vrienden en familie

Het is beter om je familie en vrienden in het dagelijkse leven op te zoeken, dan regelmatig hun Facebook of Instagram te checken. Neem voldoende tijd om bij elkaar te zijn, mooie herinneringen te delen en een sociaal netwerk uit te bouwen. Je kan er alleen maar gelukkiger van worden!

10. Je wordt opnieuw één met de natuur …

Wat is er beter dan een wandeling in het bos om van de prachtige herfstkleuren te genieten? De natuur is echt kostbaar, vooral als je in de stad woont. Probeer zoveel mogelijk te wandelen, het is goed voor je lichaam én voor de moraal.

11. … en je hoeft niet langer meer te sporten

Door al dat wandelen is nog eens extra sporten niet nodig. Maar probeer de Zweedse gymnastiek eens uit! Daarbij is het de bedoeling om je lichaam te versterken, maar zonder helemaal bezweet te eindigen. Goed nieuws, toch?

Zo, je hebt het begrepen! Lagom is geniaal, want je neemt een nieuwe maar gezonde levensstijl aan. Beginnen is makkelijk: proef de Spa Fruit-limonades en geniet ervan. You’ll love it!

Meer
Lees meer...